today18 Nisan 2024 Perşembe Saat 22:49
Aziz Şehitlerimizi Minnet ve Rahmetle Anıyoruz

15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri;

15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri 11 temmuz 2017 salı günü başlayıp  16 temmuz 2017   pazar sabahı sona erecektir.

PROGRAM;

1 - 11 Temmuz 2017 salı günü saat:11.00'da Yeşilova mezarlığındaki Şehitlik ve ardından Asri Mezarlığındaki Şehitlik Ziyaret edilecektir. Ziyaret esnasında İlçe Müftülünün görevlendirdiği imam-hatipler tarafından Kur'an'ı Kerim okunup dualar edilecektir.

Öğle namazına müteakip Atike Hanım Camii'nde bütün Şehitlerimiz için mevlid-i şerif okunacaktır. ardından vatandaşlarımıza yemek ikram edildi.

Saat: 15.00'da belediye meydanında "15 Temmuz Şehitleri Anı Defteri" Standı ziyaret edilecektir.

2 - 12 temmuz 2017 Çarşamba günü saat 15.00'da Reyhanlı Ticaret ve Sanayi Odası ve Ticaret Borsası Toplantı Salonu'nda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından tertip edilen "15 Temmuz Darbe Girişimi ve Milli İrade" isimli konferans verilecektir.

3 - 13 Temmuz 2017 Perşembe günü saat 15.00'da Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda "15 Temmuz Kalkışması ve Demokrasi Mücadelesi" adlı bir resim, fotoğraf ve döküman sergisi açılacaktır.

4 - 14 Temmuz 2017 Cuma günü Cuma namazı öncesinde bütün camilerde Kur'an-ı Kerim okunacak ve hafta boyuncu şehitlerimiz için okunun Hatm-i Şeriflerin duası yapılacaktır.

5 - 15 Temmuz 2017 Cumartesi günü saat 19.00'da HATSU Reyhanlı Bürosu önünde toplanılacak ve Belediye Meydanına kadar süren "Milli Birlik Yürüyüşü" tertip edilecektir.

Saat 20.00'dan itibaren Belediye Meydanından toplanılmaya başlanacaktır. Belediye Meydanına kurulan dev ekranlarda 15 Temmuz Darbe Girişimi ve Türk Milletinin karşı koyuşu ve Reyhanlı'daki demokrasi nöbetleri ile ilgili sinevizyon gösterileri yapılacaktır.

Belediye Meydanında etkinlikler devam ederken İlçe protokolü ve teşrif eden Sayın milletvekillerimiz tarafından halkımıza hitaplarda bulunulacaktır.

Dev ekranlardan Ankara ve İstanbul gibi önemli yerlerdeki bazı yayınlar seyredilecektir.

Saat gece yarısı 00.13'te bütün camilerimizde selalar okunacaktır.

Gece, Sayın Cumhurbaşkanımızın belirlediği süre boyunca Belediye Meydanında demokrasi nöbeti tutulacaktır.