today29 Nisan 2024 Pazartesi Saat 20:48
Başbakan Yardımcısı Sayın Bülent Arınç, Reyhanlılar ile Buluştu

Başbakan Yardımcısı Sayın Bülent Arınç, 26 Mayıs 2015 Salı günü Reyhanlı ilçemizi ziyaret etti.

Reyhanlı halkının göstermiş olduğu büyük sevgiden ve misafirperverlikten dolayı çok minnettar olduğunu ifade eden Başbakan Yardımcısı Sayın Bülent Arınç, "Reyhanlı son dönemlerde önemli olaylar yaşadı. Suriye’de yaşanan trajik olayların arkasından ülkemize sığınan binlerce kardeşimizi büyük bir misafirperverlikle bağrına bastı. Ancak daha sonra Reyhanlı patlaması yaşandı. Yaşanan bu olumsuzluklara rağmen el ele vererek yolundan dönmedi. Bu saldırılar karşısında metanetini bozmadı. Reyhanlı’da hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum" dedi.

Reyhanlı’nın misafirperverliği, çalışkanlığı ile ilimizde ön plana çıkan bir ilçe olduğunu belirten Hatay Valisi Sayın Ercan Topaca ise, "Verimli arazilerimiz ve çalışkan insanlarımız burayı daha güzel kılıyor. Kendi nüfusu kadar Suriyeli kardeşlerimizi burada bir ensar anlayışı ile en güzel şekilde misafir ediyor. Devletimizin üzerindeki yükün önemli oranda alınmasında bizlere çok büyük katkıları var. Bu boyutu ile yardımseverliklerinden ve hoşgörülerinden dolayı Reyhanlı halkına teşekkür etmek istiyorum. Reyhanlı'ya karşı Vali olarak içimde çok olumlu ve özel bir ilgi var. Bu ilgimin olmasında Reyhanlı patlamasında gösterdiğiniz metanet ve Suriyeli kardeşlerimizi misafir etme konusunda göstermiş olduğunuz yakın ilgi rol oynuyor" dedi.

Reyhanlı’nın gelecekte Hatay’da gerek ekonomisi ile gerekse sosyal hayatı ile belirleyici olacak ilçelerimizden biri olduğuna vurgu yapan Sayın Topaca, “Özellikle Suriye ile olan uzun sınır hattı ve ticareti dolayısı ile çok hareketli bir ilçemiz. Şuanda bir iç savaş yaşanmasına rağmen buradaki esnaflarımız ticaret yapabiliyor, oraların ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. Suriye’de barış sağlanıp huzur geldi zaman buradaki ekonomi ve ticaret daha çok gelişecektir. Reyhanlı gelecekte buna hazırlanıyor.” dedi.

Sayın Topaca, “Cilvegözü Sınır Kapısı’nın sıfır noktasında bulunan ve tırların boşaltma, yükleme, rahat giriş ve çıkışları konusunda bir düzenleme yapıyoruz. İnşallah kısa bir sürede sıfır noktasındaki aktarma merkezinde ülkemize ve Reyhanlı ilçemize yakışır bir şekilde sosyal tesisleri ve otoparkı ile hizmet getirmeye çalışıyoruz. Reyhanlı'da okul ihtiyacımız yok, derslik başına düşen öğrenci sayısı otuzun altında. Bundan sonra eğitimde kaliteyi iyileştirme, eski binaları sağlamlaştırma ve yenileme konusunda çalışmalarımız olacak. Reyhanlı ilçesinde merkeze yapılacak olan hastane konusu ise yatırım programımızda yer almaktadır.” dedi.

Sayın Topaca, ilçemizde en güzel şekilde misafir edilmesinden dolayı Reyhanlı halkına saygı ve sevgilerini sunduğunu belirterek, teşekkürlerini iletti.

Reyhanlı Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Şanverdi de, “Reyhanlı ilçesine yapılan hizmetler için şükranlarını sunduğunu belirterek, “50 yıllık hayalimiz olan Reyhanlı Barajımızın inşaatı başlamıştır. İnşallah destekleriniz ile bir an önce bitmesini temenni ediyorum. Hastanemizin 2015 yılında ihale edilip yapımına başlanması en büyük arzumuz. Ayrıca nakliye firmalarımızın mağduriyeti sebebi ile borçlarının ertelenmesi yönünde desteklerinizi bekliyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından Başbakan Yardımcısı Sayın Bülent Arınç, Hatay Valisi Sayın Ercan Topaca ve protokol üyeleri Kırıkhan ilçemizde bulunan ve inanç turizmi açısından önemli merkezlerden birisi olan Bayezıd-i Bestami Türbesi’ni ziyaret ettiler.