today07 Mayıs 2024 Salı Saat 06:11
Başkanımız, Bayır Mahallesi Şeyh Abdurrahman Camisinde İncelemelerde Bulundu

Belediye Başkanımız Hüseyin Şanverdi ve Başkan Yardımcımız Mehmet Aslan, Cuma namazı sonrası Bayır Mahallesi Şeyh Abdurrahman Camisinde incelemelerde bulundu.

Başkanımız konu hakkında yapmış olduğu açıklamada şunları söyledi; "Camimizin arsasının dar olması ve batı kısmında konut bulunmasından dolayı konutlara bakan kısmında havalandırma penceresi bulunmuyordu. Cami imam hatibimiz ve Bayır Mahalle Muhtarımız öncülüğünde, camimizin yanında bulunan konutlar hayırsever vatandaşlarımız ve belediyemizin de katkıları ile satın alınmıştır. Eski yapı olan bu konutlar mahalle muhtarımız Mahmut Gül tarafından yıktırılarak belediyemize ait iş makineleri ile düzenlenerek hafriyatı kaldırılmış ve inşaat yapmaya hazır hale getirilmiştir. Mahalle sakinlerimizin talebi doğrultusunda yıktırılan arsaya, Kur’an Kursu, cami lojmanı ve güzel bir bahçe yapılmasını düşünmekteyiz. Bu konuda Kaymakamlığımız, İlçe ve İl Müftülüğümüz ile gerekli koordineyi kurmaya müteakiben proje aşamasına geçilecek ve camimizin hali hazırdaki durumu ele alınarak gerekli testler yaptırılarak test sonuçlarının olumsuz çıkması durumunda gerekirse tamamını yıktırmak ve yerine daha modern bir ibadethane yaptırmak sureti ile halkımıza hizmet etmeyi planlamaktayız.
Bayır mahallesi halkımız müsterih olsunlar. En kısa zamanda bu hayalleri Allahın izni ile gerçekleşecektir. Bu aşamaya kadar emeği geçen herkesten Allah razı olsun" dedi.