today29 Nisan 2024 Pazartesi Saat 01:41
Başkanımız; Reyhanlı Halkını Sevgi İziyle Tanıştırıyor

Başkanımız Hüseyin Şanverdi; İlçemizde faaliyet gösteren özel rehabilitasyon merkezi müdürleri ile görüşerek Sevgi İzi Projesini anlattı;

Başkanımız yapmış olduğu açıklamada; "Sevgi izi; zihinsel engelli, alzheimer veya benzeri rahatsızlıkları bulunan, kendisini ifade edemeyen yakınlarımızın bir gün aniden gözümüzün önünden kaybolacağı ihtimaline karşılık geliştirilen bir projedir. Benimde bu projeyi inceleme fırsatım oldu. İlçe halkımıza faydalı olacağı kanaatine vardığımdan siz okul yöneticilerimizle bu projeyi istişare etmek amacı ile bir araya gelmiş bulunmaktayız.

Bu proje araştırmacı gazeteci Müge Anlı tarafından geliştirilerek, halkımızın hizmetine sunulmuştur. Sevgi İzi Projesi tüm ülke genelinde internet aracılığı ile uygulanan ulusal bir yapıya sahiptir. Bu kapsamda Belediyemiz bünyesinde gönüllü bir ekip oluşturmuş bulunmaktayız. Sevgi izi yaptırmak isteyen hasta yakınlarımız, kendisine ve hastamıza ait Türkiye Cumhuriyeti kimliği ile Belediyemize müracaat ederek ilk adımı atmış olacaklardır.

Ardından Belediye personelimiz kayıt işlemini tamamlamaya müteakip sistem üzerinden alınan Sevgi İzi numarasını kaydedeceklerdir. Şu hususu önemle hatırlatmak isterim ki; bu şekilde kayıt edilen hastalarımıza ait kimlik bilgileri devlet görevlileri harici hiçbir suretle yetkisiz kişilerle paylaşılmayacaktır. Kayıt etmiş olduğumuz hastalarımızı, toplu olarak belediyemize veya belirlemiş olduğumuz bir yere davet edeceğiz. Ardından projeye gönül veren lisanslı dövme ustaları tarafından hastalarımızın sol kol üzerine silinmeyecek şekilde kişisel numaralarını (dövme) işleyerek tamamlanmış olacaktır.

Konunun daha kolay anlaşılabilmesi için bir örnekle izah etmek istiyorum. Alzheimer rahatsızlığı bulunan (Alzheimer hastalığı kişiyi adım adım yakın çevresinden, sonra kendinden uzaklaştıran, bir süre sonra da mevcut yaşamla ilgili anıların teker teker silikleştiği, en sonunda insanın kendini dahi tanımakta güçlük çektiği nörolojik bir hastalık türüdür) bir yakınımız evde istirahat etmekte iken dalgınlığımızdan yararlanarak üzerinde herhangi bir kimlik veya kimlik yerine geçen belge olmadan dışarı çıktığını ve kaybolduğunu düşünelim.

Hatta konuyu biraz daha zor duruma getirerek hastamızın toplu taşıma aracına binerek farklı illere gittiğini varsayalım. Hastamızı bulan kişi; Polise, Jandarmaya veya resmi görevli birime, hastayı bulduğunu bildirdiği anda Sevgi İzi devreye girecektir. Koluna yazılan numara sayesinde hastanın kimliği ve ailesine ait iletişim bilgilerine ulaşılacak ve hasta yakını en kısa zamanda bilgilendirilecektir.

Hasta yakını hastasını teslim alıncaya kadar devlet tarafından korumaya alınacak ve ailesine teslim edilecektir.

Konu çok basit görünse de Allahın izni ile faydası oldukça büyük olacaktır. Amacımız Reyhanlı İlçe merkezi ve çevre mahallelerde ikamet eden hastalarımızın tamamını Sevgi İzi Projesiyle tanıştırarak kayboldukları - takdirde mağdur olma ihtimallerini enaza indirmektir.

Siz okul yöneticilerimizden önemli bir ricamız bulunmaktadır. Okullarınızda eğitim gören hastalarımızın yakınlarına bu projeyi izah ederek destek vermelerini ve bu sayede mağdur olma ihtimallerini enaza indirmeyi - özendirmenizi talep ediyoruz. Bizlerde bunu basın yayın organları ile duyurmaya gayret edeceğiz. İstişare toplantımıza katıldığınız için teşekkür ederim" dedi.

Özel rehabilitasyon merkezi müdürleri "projeye tam destek verdiklerini, projenin biran önce hayata geçirilebilmesi için her - konuda Belediyemizi desteklediklerini dile getirerek Başkanımıza, projeye öncülük etmelerinden dolayı teşekkür ettiler"