today30 Nisan 2024 Salı Saat 13:04
Başkanımız Reyhanlı'yı Konuşalım Programına Katıldı

Reyhanlı Sanayi ve Ticaret Odasının Düzenlemiş olduğu ‘’Reyhanlı’yı konuşalım programına ‘’ Başkanımız Hüseyin Şanverdi’nin yanı sıra, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Dç.Dr. Lütfü Savaş, İlçe Kaymakamı Dr. Yusuf Güler, Garnizon Komutanı, İlçe Emniyet Müdürü, Sivil Toplum Kuruluşları, Muhtarlar, Kanaat Önderleri ve Reyhanlı’lı hemşerilerimizin katılımı ile gerçekleştirildi.

Programda söz alan Başkanımız; "Büyükşehir Belediye Başkanım, Sayın Kaymakamım, Garnizon Komutanım, Emniyet Müdürüm, Sivil Toplum Kuruluşu yöneticileri, Muhtarlarımız, Kanaat Önderlerimiz ve Reyhanlı’lı hemşerilerim…

Reyhanlı’yı konuşalım Programına hepiniz hoş geldiniz. Öncelikle programı düzenleyerek bizleri bir araya getiren Reyhanlı Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Necmettin Zaroğlu Beyefendiye teşekkür ederim. İlimiz 2014 yılı 31 Mart tarihinden itibaren Büyükşehir kapsamına alınmıştır. Reyhanlı Belediyesi olarak İlimizin Büyükşehir olması ile birlikte belediyemizin sorumluluğunda bulunan bazı birimleri ve sorumluluk alanlarını Büyükşehir Belediyesine devretmiş bulunmaktayız. Yeni bir Büyükşehir belediyesinin kurulması, daire başkanlıklarının teşkil edilmesi, personel ataması ve personelin işine adapte edilmesinin zaman alacağının da bilinci ile 15 aydır büyükşehir sorumluluğunda bulunan yerlerle ilgili sıkıntılarımızı en alt perdeden dile getirmeye çalıştık. Vatandaşlarımıza hizmet gelmesi yönünde talebimizi Büyükşehir belediye başkanımız ve ekibine her fırsatta ilettik. 15 ay kısa bir süre değildir. Vatandaşlarımızda hizmet beklemektedir.İlçemiz ana artellerinden biri olan Mehmet Akif Ersoy Caddesinin Büyükşehir Belediyesi tarafından asfaltlama çalışması sona yaklaşmıştır. Bahçelievler Mahallesinde parke taşı döşeme çalışmaları da devam etmektedir. Bu caddeleri kullanan vatandaşlarımızın sıkıntısının en aza indirilmesi bir belediye başkanı olarak beni çok mutlu etmiştir. Ancak yeterli değildir. Fevzi Tecirli, Mahmut Ekmen, Hüseyin Şanverdi, Cemil Meriç ve Turgut Özal caddelerinin biran evvel elden geçirilmesi ivedilik arz etmektedir.

Köy statüsünden mahalle statüsüne alınarak belediyemiz mücavir alanına dahil edilen 31 mahallemizin imar planlarının 2015 yılı içerisinde tamamlanması da öncelikleriniz arasında olmalıdır. Bu hususta mağdur olan vatandaşlarımız çok fazladır ve sorunlarını çözmemiz gerekmektedir. Büyükşehir Belediyesinin, üzerine düşen hizmet ve görevlerine ivme kazandırmasının zamanı gelmiştir. 11 Yıldır Belediye Başkanlığı görevini yürütmekteyim. Halkımıza hizmet etmekten gurur duymaktayım. Reyhanlı Belediyesi olarak üzerimize düşen görevler konusunda belediyemizin bütün imkanlarını seferber etmekteyim. ‘’Halka hizmet Hakka hizmet etmektir’’ anlayışı ile hareket etmeye devam edeceğiz. Belediye başkanı olarak hemşerilerimin haklarını gözetmeye devam edeceğim. Hepinizi en kalbi duygularımlarımla selamlar saygılar sunarım’’ dedi.