today28 Nisan 2024 Pazar Saat 16:13
Başkanımızın Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası Mesajı

Belediye Başkanı Hüseyin ŞANVERDİ’nin Trafik haftası dolayısıyla yayınladığı mesaj.

Her yıl Mayıs ayının ilk haftası, Trafik kazalarına, trafik konusunda yaşanan olumsuzluklara ve bunların çözüm yollarına dikkat çekmek, toplumda trafik bilinci oluşturmak amacıyla, “Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası” kutlanmaktadır.

Dünyada ve özellikle ülkemizde çağımızın en önemli sorunlarından birisi de “Trafik Emniyeti”dir. Günlük yaşamımızın her safhasında trafik ile iç içe olmamız neticesinde, hızla artan araç sayısıyla birlikte trafik kuralları ihlalleri nedeniyle meydana gelen kazalarda birçok maddi ve manevi kayıplar yaşanmaktadır. Bir anlık dikkatsizlik ömür boyu telafisi mümkün olmayan pişmanlıklara sebep olur. Kazaları arabalar değil insanlar yapar gibi güzel sözler hep kazaları önlemek için söylenmiş olup dikkatli olmamız gerektiğini belirtir. Ülkemizin en önemli sorunlarından birisinin de trafik güvenliği olduğu bir gerçektir. Son yıllarda gelişen ekonomimiz ve buna bağlı olarak yapılan yeni yollarımız, kavşaklarımız trafik sorununa bir nebze olsun çare oluyor, sevindirici bir şekilde, trafik kazalarının ve bu kazalar sonucunda kaybettiğimiz canların ciddi bir oranda azaldığını hep birlikte müşahede ediyoruz. Ancak, bu konuda tatmin edici bir sonuç almak ve trafik sorunun tam olarak çözülmesi, yapılan yatırımların ve yollarımızın kalitesinin yanı sıra, insanlarımızın bu konuda gösterecekleri hassasiyet ve dikkati sağlayacaktır.

Bu haftanın amacına ulaşması adına, birey olarak üstümüze düşen görevi layıkıyla yerine getirmeli ve mümkün olan en az hasarla, trafik akışının kuralları içinde düzenini azami düzeyde sağlamalıyız.

İnsan hayatının önemsenip kuralların ihlal edilmediği bir hayat temennisiyle, trafik akışındaki görevlilerle karayolu ve ilkyardım çalışanlarının “Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası”nı kutlarım.

Hüseyin ŞANVERDİ