today19 Nisan 2024 Cuma Saat 09:49
11 Mayıs Reyhanlı Şehitlerini Anma Töreni

11 Mayıs 2013 tarihinde düzenlenen hain saldırı sonucu 53 masum ve günahsız vatandaşımızın Şehit edildiği saldırının 3. yıldönümünde, şehitlerimiz törenle anıldı.
11 Mayıs Reyhanlı Şehitlerini anma günü nedeniyle belediye binası önünde bulunan tüm bayraklar yarıya indirildi.

Törene; Şehit yakınları, Reyhanlı Kaymakamı Tuncay Dursun, Vali Yrd. Mehmet Eriş, Belediye Başkanımız Hüseyin Şanverdi, Garnizon komutanı J.Yüzbaşı Hacı Nuri Ünal, Ak parti İlçe Başkanı Musa Yüksekgönül, İlçe Müftüsü Murat Akçay diğer daire ve kurum amirleri, Sivil Toplum Kuruluşları ve vatandaşlar katıldı. Patlamada yakınlarını kaybeden şehit aileleri ellerinde Türk Bayrağı ve yakınlarının fotoğrafları ile patlamanın yaşandığı ilk yer olan belediye binasının önünüde toplanıldı. Reyhanlı Belediyesi önünde toplanan kalabalık grup; Başta kurum amirleri olmak üzere kortej halinde yürüyerek 11 Mayıs Şehitler anıtına vardı. Burada saygı duruşu, İstiklal marşı ve Kuran-ı Kerim okundu. İlçe Müftüsü Murat Akçay tarafından dualar okunarak şehitlik bahçesine karanfiller bırakıldı.
Daha sonra anma törenine katılanlar Mustafa Şevki Paşa camisine giderek Reyhanlı Belediyesi tarafından düzenlenen mevlid-i şerife katıldılar. Etli pilav, ayran ve su ikram edilerek program sona erdi.