today19 Nisan 2024 Cuma Saat 10:16
Başkan Şanverdi, Reyhanlı Belediyesi Aşevinde İncelemelerde Bulundu

Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, ''Suriye'nin Halep kentinden tahliye edilerek İdlip kentinde Çadır kentlerde barınan Suriyelilere sıcak yemek sunmak için tahsis edilen Reyhanlı Belediyesi Aşevinde incelemelerde bulundu.

Başkan Şanverdi inceleme esnasında yaptığı açıklamada; “Beşir İnsani Yardım derneğinin hazırlamış olduğu projeden dolayı öncelikle dernek yetkililerimize teşekkür ederim. Türkiye Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonun personel ve ekipman konusunda destek verdiği projeye Reyhanlı Belediyesi olarak hizmet binamızın yanında bulunan Aşevini geçici olarak tahsis etmiş bulunmaktayız. Ülkemizin çeşitli kentlerinden gelen gıda yardımları ile yaklaşık 15 gündür, günlük üç öğün 4000 kişilik sıcak yemek yapılarak Suriye'nin İdlip kentine ulaştırılmaktadır. Aynı zamanda Kilis ilimizden de çadır kentin diğer ihtiyaçları karşılanmaktadır. Türkiye Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu üyesi Ankara Aşçılar Derneği Başkanı sayın Mahmut Tornacı ve Uşak Aşçılar Derneği Başkanı sayın Fatih Demir'de kentimize gelerek yapılan bu hizmetin koordinesinde Beşir İnsani Yardım Derneğine yardımcı olmaktadır. Çorbada benimde tuzum olsun diyerek gıda yardımında bulunmak isteyen hayırseverlerimizi, Reyhanlı Belediyesi Hizmet binası yanında bulunan Beşir insani yardım derneği yetkilileri ile irtibata geçmesini bekliyoruz'' dedi.