today18 Ağustos 2017 Cuma
Başkanımız 2012 Yılı Hedeflerini Açıkladı

Başkanımız 2012 Yılı Hedeflerini Açıkladı

Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Şanverdi; 2011 yılını değerlendirerek, 2012 yılı hedeflerini açıkladı. Başkanımızın yaptığı basın açıklaması:

Reyhanlı Belediye Başkanı olarak yedi buçuk yıldır sizlere hizmet ediyorum. Geçen bu süre sonunda görüyoruz ki Reyhanlı artık eski Reyhanlı değil. Yaptığımız çalışmalarla şehrimiz artık modern bir kent görünümüne kavuşmuş durumda.

Yollarımızı gelişi güzel değil, belli bir plan dahilinde ve Avrupa standartlarına uygun olarak yapıyoruz. Bu plan çerçevesinde cadde ve sokaklarımıza bu güne kadar 1 Milyon metre kareyi aşkın parke taşı döşedik ve döşemeye devam ediyoruz.

Yeni Devlet Hastanesi, yeni Adliye Sarayı, yeni hükümet Konağı, yeni stadyumu, yeni Toki inşaatları ve yeni yapılan okulları ile Reyhanlı artık bambaşka bir şehir. Yapılan yenilikler ve yatırımlarla Reyhanlı artık yükselen bir değer.

Tabi ki bunlar yeterli değil. Allah’ın izniyle, eksik kalan yollarımızın tamamını yapmaya devam edeceğiz. Parke taşı ve Peyzaj çalışmalarımız devam edecek. Yenişehir mevkiinde yaptırmış olduğumuz Reyhanlı Spor ve Gençlik merkezini modern bir hale getirmiş olmakla birlikte; futbol, voleybol, basketbol, halı saha ve olimpik yüzme havuzunu da en kısa zamanda tamamlayarak şehrimize örnek bir tesis daha kazandıracağız.

Çeşitli nedenlerden dolayı eski özelliğini kaybeden, yazları tamamen kuruyan Yenişehir gölümüzü, detaylı bir çalışmayla yeniden güzel bir hale getirdik. 15 bin ton stabilize malzeme ve 3 bin ton mıcır kullandıktan sonra oluşturduğumuz kil tabakası ile gölümüzü yeniden kurtarmak çok şükür yine bize nasip oldu. Sizden aldığımız güçle, bu hizmeti 15 gün gibi kısa bir sürede tamamladık. Şu anda Yenişehir gölümüz sadece Hatay’a değil Türkiye’ye hitap edecek durumda. Halkımıza hayırlı olsun.

Birinci etap Toki’leri bitirip vatandaşlarımızın kullanımına sunduk. Cüdeyde mevkiindeki ikinci etap çalışmalarımızda şu an kaba inşaatı bitmek üzere. Hedefimiz 2012 Ekim ayında 464 konutluk inşaatı tamamen bitirmek ve Reyhanlı halkına aylık 100 TL ile Konut sahibi yapmaktır.

Ayrıca 1500 metre kare alan üzerine yapılan ve 2000 kişilik kapasiteye sahip olan Hatay’ın en büyük düğün salonunu da halkımızın hizmetine sunmuş durumdayız. Değerli halkımıza hayırlı olsun diyorum.

Arıtma tesisi kurmak için de arsamız ve projemiz mevcut, Hedefimiz 2012 yılı içerisinde inşaat ihalesini yapıp Arıtma tesisimizin çalışmalarını başlatmaktır. Yine 2012 yılı içerisinde şehrimize 7000 metre kare alan üzerinde büyük bir Kültür Merkezi kazandırmayı planlıyoruz. Şimdiden halkımıza hayırlı olsun.

Bahçelievler Mahallesinde Belediyemize ait parseller üzerinde 2012 yılı içerisinde yaptırılmak üzere İmam Hatip Lisesi ve Kız Meslek Lisesi’ni ihaleye vereceğiz. Eksikliğini hissettiğimiz Türk Hamamını, Saunayı ve Sinemayı da 2012 yılı içerisinde modern bir tesisle şehrimize kazandıracağız. Ayrıca Belediye ve vatandaş işbirliğiyle 2 cami inşaatını başlatıyoruz. İlkini Yeni Mahallede, diğerini de Bahçelievler’de Yeni İmam Hatip Lisesi yanındaki belediyemize ait 3000 metre karelik alanda yaptıracağız.

Değerli hemşerilerim yapacağımız bu hizmetler hayal değil. En kısa zaman içerisinde bütün vaatlerimizi tek tek hizmete açacağız. Bu güne kadar ne dediysek fazlasıyla yaptık. Allahın izni ve sizlerin desteğiyle de yapmaya devam edeceğiz. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.

Hüseyin ŞANVERDİ

Reyhanlı Belediye Başkanı