today18 Nisan 2024 Perşembe Saat 18:10
Başkanımız, Hatay Valiliğinin Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Onuruna Verdiği İftar Yemeğine Katıldı

Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, Hatay Valiliği tarafından Dışişleri Bakanı Sayın Mevlüt Çavuşoğlu onuruna verilen iftar yemeğine katılarak, geçici koruma kapsamında ilimizde misafir edilen Suriyeli Türkmen ve Arap kardeşlerimizle bir araya geldi.

Ottoman Palace’ta gerçekleşen iftar yemeğine, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Hatay Valisi Ercan Topaca, Hatay Milletvekili Fevzi Şanverdi, 121. Jandarma Er Eğitim Alay ve Garnizon Komutanı J.Kur.Alb. Erdem Özcan, 2. Hudut Alay ve Garnizon Komutanı P.Kur.Alb. M.Ali Tuna, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş, Cumhuriyet Başsavcısı Musa Çatal, Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü Prof.Dr. Hasan Kaya, İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Türkay Dereli, ilçe kaymakamları, vali yardımcıları, il jandarma komutanı, il emniyet müdürü, ilçe belediye başkanları, siyasi parti il ve ilçe temsilcileri, Suriyeli STK Temsilcileri ile Hatay'da geçici koruma kapsamında misafir edilen çok sayıda Suriyeli katıldı.
Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından okunan ezanla oruçlar açıldı. İftarın ardından Hatay İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu'nun yaptırdığı yemek duasi sonrasında ise protokol konuşmalarına geçildi.
Dışişleri Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, ülkemizde misafir edilen Suriyeli Türkmen ve Arap Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileriyle bir araya gelerek onların sorunlarını dinledi.

--------- </div