today19 Nisan 2024 Cuma Saat 04:11
Başkanımız Hüseyin Şanverdi; "Kadınlarımız Ülke Geleceğimizin Temel Taşıdır"

Başkanımız Hüseyin Şanverdi;

Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile ilgili kutlama mesajı yayımladı.

Başkanımız mesajında; "Aile kurumunun temel taşı, değerlerimizin temsilcisi, taşıyıcısı ve koruyucusu istiklal mücadelemizin ve 15 Temmuz mücadelesinin kahramanları olan kadınlarımız, bir anne, bir eş ve hayatın bütün alanlarında etkin birey olarak saygın bir yerdedir. Kadınların anne olarak gelecek nesilleri yetiştirme konusunda gösterdikleri fedakarlık, annelik duygusu ve ailesini ayakta tutma çabası her türlü takdirin üzerindedir.

Cumhuriyetin kuruluşu ile birlikte, Türk kadını dünya kadınlarının sahip olduğu kazanımları tek tek elde etmiş, modern Türkiye’nin kurulmasında da önemli misyon üstlenmişlerdir. Bu nedenle geleceğe güvenle bakabilmek, kadını ve kadın haklarını önemsemekle doğru orantılıdır. Nitekim şuanda Anayasa ve Medeni Kanun'da yapılan düzenlemelerle genel anlamda kadına karşı ayrımcılığın önüne geçilmiştir.

Ne mutlu bize ki milletçe, tarih boyunca her zaman kadınları baş tacı eden, onlara büyük değer veren bir medeniyetin mirasçılarıyız. Bu vesileyle; bütün kadınların Dünya Kadınlar Günü`nü kutlar; Sevgi ve Saygılarımı sunarım" dedi.

Hüseyin ŞANVERDİ