today18 Nisan 2024 Perşembe Saat 22:36
Hatsu Hatay Halkını Çileden Çıkardı

Reyhanlı Belediye Başkanı Sayın Hüseyin Şanverdi, basın toplantısı düzenleyerek, Hatay’daki su fiyatları sorunun gündeme taşıdı. Toplantıya Başkanımızın yanı sıra, Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri, belediye başkan yardımcıları ve basın temsilcileri katıldı.

Başkan Şanverdi, yaptığı açıklamada şunları söyledi;

“2 Ay önce Ak Parti grubunun vermiş olduğu önergede, su fiyatlarının çok yüksek olduğunu ve indirime gidilmesi gerektiğini gündeme getirdik.Hatay Büyük Şehir Belediye Başkanı HATSU genel kurulunu olağanüstü topladı.

Toplantıda su fiyatlarının çok yüksek olduğunu belirterek, Hatay halkının Mağduriyetinin giderilmesi için fiyatların yeniden gözden geçirilmesini talep ettik.

İndirim yapılmak üzere katıldığımız toplantıda suyun daha da zamlanması gerektiğini söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı, suyun 2 TL’den2,55 TL ye yükseltilerek zam talebinde bulundu. Burekor fiyatla toplantı gündemini oluşturdu.Ayrıca İş yerlerinde su fiyatlarının 8 TL’den7 TL ye düşürdüğünü belirtti. Fakat Ak Parti Grubu mesken abonelerine yapılan artışı haksız, iş yerlerine yapılan  1 TL lik indirimi yetersiz bularak, Hatay halkını aldatmaya yönelik yapılan bu önergeyi reddetti.Vatandaşlarımıza iş yerlerinde %1000 oranında zam yapmak, hele de insanların yaşam kaynağı su üzerinden bunu gerçekleştirmeye çalışmak büyük bir hatadır. Ak Parti Grubu bu durum karşısında direnme kararı almıştır.

Olağan üstü toplantılarda önerge hakkının olmayışını fırsat bilen ve fırsatı yandaş basını aracılığıyla halkımıza “Mecliste çoğunluktalar” diyerek sanki Ak Parti Grubu bu önergeyi vermiş gibi gösteren, Büyük Şehir Belediye Başkanı, halkı bu konuda da yanıltmaktadır.

Kendisine bu işin nasıl olacağını ve diğer belediyelerin uygulamalarını defalarca anlattık. En son olağan üstü toplantıda, 10 Büyükşehir belediyesinin su fiyatlarını örnek göstererek, Hatay’daki su fiyatlarının çok yüksek --------- olduğunu belirttik. Bu fiyatların bazıları şu şekildedir;

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi

Gördes : 1.85 krş

Soma : 1.85 krş.

Kırkağaç: 1.22 krş.

HATSU  Su maliyetlerini doğru bir şekilde hesap etmemektedir. HATSU Genel Müdürünün ifadesiyle; 130 milyon m³ su kullanımının  %70 kaçak olduğunu beyan etmiştir.Oysaki bu oranın %20 yi geçmiyor olması gerekir.

Hesaplar yanlış yapıldığından Hatay halkı pahalı suiçmektedir.  Bu durum Hatay Halkını çileden çıkmasına sebep olmuştur.

Hodri Meydan ben 10 yıl Reyhanlı’ya 1 TL ye su verdim. Büyükşehir Belediye Başkanı, Reyhanlı’yı borçlarımızla bize devretsin, yine suyu 1 TL yapacağım. Son 1 yıldır Büyük Şehir Belediyesi tarafından, çivi çakılmayan Hatay ve ilçemiz Reyhanlı’da artık bıçak kemiğe dayandı.

Ak Parti Grubu olarak bu işin peşini bırakmayacağız.  HATSU fiyatlarının civar illerde uygulanan su fiyatlarına yakın bir fiyatta olmasını talep ediyoruz. Taleplerimizi ısrarla devam ettireceğiz. Vatandaşlarımızın hakkını, sonuna kadar savunacağız.”