today19 Nisan 2024 Cuma Saat 10:16
Jandarma İlkokulu Öğrencileri Belediye Başkanımızı Ziyaret Etti

Jandarma İlkokulu 4’üncü sınıf öğrencileri Yerel Yönetimler dersi kapsamında uygulamalı eğitim alarak dersin hafızalarda daha kalıcı olabilmesini sağlamak amacı ile başkanımızı makamında ziyaret ettiler.

Başkanımız, öğrencileri makam girişinde karşılayarak birer birer tokalaştı. Öğrencilerin sorularının tamamını alan başkanımız en çok merak edilen sorunun cevabından başlayarak tüm soruları yanıtladı. Başkanımız yapmış olduğu açıklama şunları söyledi; "Sevgili öğrenciler, belediyemize hepiniz hoş geldiniz. Belediyeler tüzel kişiliği olan kamu kurumu niteliğinde, halkına hizmet etmek üzere teşkil edilmiş resmi kuruluşlardır. Belediye başkanı ise bu kurumu temsil eden en yetkili amirdir. Belediye başkanı olabilmek için 25 yaşını doldurmanız gerekmektedir. Kent halkı yani 18 yaşını dolduran her Türk vatandaşı belediye başkanını seçmek üzere oyunu kullanır. Seçim sonucu en fazla oyu alan aday, 5 yıllığına belediye başkanı seçilir. Asıl görev bundan sonra başlamaktadır. İlçenin temizliğinden, park ve bahçelerin yapımına, şehrin imar düzeninden, yolların yapımına ve sosyal belediyecilik hizmetlerinin tamamı başkandan sorulur. Sorumluluk isteyen bir görevdir ve mesai mefhumu yoktur. Diğer meslekler gibi zorlukları bulunan bir vazifedir. Bunun yanında kutsal bir görevdir. Sonuçta halka hizmet ettiğiniz için hakka da hizmet etmiş oluyorsunuz" dedi. Başkanımız konuşmasının ardından Jandarma İlkokulu 4’üncü sınıf öğrencilerinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek öğrencilere teşekkür etti.