today18 Nisan 2024 Perşembe Saat 08:37
Proje Kapsamında Avrupa’ya Giden Öğrenciler Yurda Döndü

Avrupa Birliği Hayat Boyu Öğrenme Leonardo Da Vinci eğitim Programı projeleri kapsamında; Belediye Başkanı Hüseyin ŞANVERDİ ve Ticaret Odası Başkanı Necmettin ZAROĞLU Öncülüğünde gerçekleştirilen; “Avrupa’daki Teknolojik Uygulamalar”  Projesi Türkiye’de derece alarak kabul edildi. Koordinatörlüğünü Kültür Müdürü  Eğt.Uzm. H.Hakan TÜRKER’in yaptığı Proje kapsamında; Reyhanlı’dan toplam 36 öğrenci; Romanya ve Letonya’ya gitti. Kız Meslek Teknik Lisesi ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün iştirakçi olarak katıldığı proje kapsamında 16 erkek ve 16 bayan öğrenci bir ay süre ile Avrupa’da eğitim gördüler. AB tarafından sertifikalandırılan öğrenciler, aynı zamanda Belediye Başkanlığında düzenlenen törenle İngilizce sertifikalarına da sahip oldular.

Belediye Başkanı Hüseyin ŞANVERDİ;  “Avrupa’daki Teknolojik Uygulamalar projesi kapsamında CNC operatörlüğü ve Giyim-Üretim bölümlerden eğitim alan öğrencilerimiz, başarı belgeleriyle yurda dönmüşlerdir. Proje kapsamında toplam 36 öğrenciyi, mesleki deneyimlerini arttırmak için Romanya ve Letonya’ya gönderdik. Öğrencilerimiz bu alanlarda kendilerini geliştirme fırsatı buldular. Öğrencilerin tüm giderleri, 200 Bin TL ile desteklenen projemiz tarafından karşılanmıştır. Bu bizim Son iki yılda AB eğitimi alanındaki 2. Projemizdir. Eğitime verdiğimiz desteği her koladan sürdürmeye devem edeceğiz” dedi. Ticaret Odası Başkanı Necmettin ZAROĞLU’da öğrecilere başarılarının devamını diledi ve sertifikalarını taktim etti.

Ayrıca Başkan ŞANVERDİ; Proje kapsamında eğitim alan tüm öğrencilere, başarılar dileyerek sertifikalarını verdi.