today26 Nisan 2024 Cuma Saat 05:53
Reyhanlı Belediyesi Projesi ile Öğrenciler AB Yolcusu

Avrupa Birliği Hayat Boyu Öğrenme Leonardo Da Vinci eğitim Programı projeleri kapsamında; Başkanımız Sayın Hüseyin Şanverdi Öncülüğünde gerçekleştirilen; “Çalışan Kadınlar Toplumsal Gelişim Sağlar”  Projesi Türkiye’de derece alarak kabul edildi. Koordinatörlüğünü Eğitim Uzmanı H.Hakan Türker’in yaptığı Proje kapsamında; Reyhanlı’dan 42 bayan öğrenci; Almanya ve Çek Cumhuriyeti’ne gidecek. Kız Meslek Teknik Lisesi ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Projeye iştirakçi olarak katıldı.

Başkanımız Sayın Hüseyin Şanverdi;  “ ‘Çalışan Kadınlar Toplumsal Gelişim Sağlar’ projesi Bilişim, Giyim-Üretim ve Çocuk gelişim bölümlerinden Mezun olmuş veya ilgili bölümlerden sertifikalı Bayan öğrencilerimizi kapsamaktadır. Proje kapsamında toplam 42 öğrenci, mesleki deneyimlerini arttırmak için Almanya ve Çek Cumhuriyeti'ne gidecektir. Kurs sonunda gördükleri eğitimle ilgili sertifika alacak öğrenciler, bu alanlarda kendilerini geliştirme fırsatı bulacaklardır. Bu eğitime katılmak isteyen ve kriterleri tutan öğrenciler, Belediyemize başvurarak kayıtlarını yaptırabilirler.” Dedi. Ayrıca Başkanımız;  öğrencilerin tüm giderlerinin 200 Bin TL ile desteklenen bu projeden karşılanacağını söyleyerek, çalışmaların sürdüğünü ve uygulamanın en kısa sürede gerçekleşeceğini kaydetti.