today19 Nisan 2024 Cuma Saat 09:44
Valimiz Reyhanlı Belediyesini Ziyaret Etti

Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi’yi Makamında ziyaret etti. Kaymakam Dr. Yusuf Güler, Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, Garnizon komutanı J.Binbşaı Bülent Gülbaz, Emniyet Müdürü Duygu Uzundurukan ile belediye meclis üyeleri tarafından karşılanan Vali Lekesiz, patlamadan sonra yeniden onarılan belediye binasında inceleme yaptı.

Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, Reyhanlı halkının, 11 Mayıs olayında ve sonrasında sabırlı, metanetli davranışı ile kötü oyunlara alet olmadığını söyleyerek bir kez daha teşekkür etti.

Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi ilçe ilgili yapılan hizmetlerle ilgili bilgi vermesinden sonra konuşan Vali Lekesiz, "Hatay ve Reyhanlı olarak elim bir olay yaşadık. 52 insanımız yaşamını yitirdi. Ard arda gelen iki patlamada 984 konut, 953 işyeri ve 154 araç zarar gördü" dedi. Olayda ve sonrasında Reyhanlı halkının metanetini, serin kanlılığını muhafaza ettiğini söyleyen Vali Lekesiz, "Halkı birbirine düşürmek isteyenlerin ve bu oyuna getirmek isteyenlerin oyununa gelmemiş ve onların bu emellerine alet olmamıştır. O günlerde ilk andan, ilk saatten itibaren gösterdiğiniz sağduyu, serin kanlılığınızdan dolayı bir kez daha teşekkür ederim. Ölen vatandaşlarımıza Allahtan rahmet yakınlarına ailelerine sabırlar diliyorum. Acımız elbette büyük ama hayat devam ediyor. Hayat devam ederken de geride kalanlarında yaralarının sarılması önemliydi. Başbakanımız, Bakanlarımızın ve tüm bürokratlarımız ile çalışanlar, STK , odalar, komşu ilçeler mahallinde ise Reyhanlı Kaymakamı ve Belediye Başkanı diğer tüm çalışanların gayreti sonucu yaralar onarıldı, hasarlar giderildi. kaybettiğimiz yakınlarımız hariç sanki hiç olmamış gibi eski haline hatta daha güzel hale gelindi" dedi.

Vali Lekesiz daha sonrada Ticaret sanayi Odası ile Ticaret Borsası'nı ziyaret etti. Oda başkanları Necmettin Zaroğlu ve Bülent Karaca'dan çalışmaları hakkında bilgi aldı.Her iki odaya yapılan ziyaret anısına Vali Lekesiz'e birer plaket verildi.