today17 Nisan 2024 Çarsamba Saat 02:52
İsviçre Derneği Türk ve Suriyeli Engelli Vatandaşlara Dağıtılmak Üzere 15 Adet Tekerlekli Sandalyeyi Reyhanlı Belediyesine Bağışta Bulundu

İsviçre Derneği, Human Action İnternational Dernek Başkanı Paul Viola, Türk ve Suriyeli engelli vatandaşlara dağıtılmak üzere 15 adet tekerlekli sandalyeyi Reyhanlı Belediyesine bağışta bulundular.

Reyhanlı Belediye Binasında gerçekleşen bağış esnasında Human Action İnternational Dernek Başkanı Paul Viola ve yönetim kurulu üyeleri, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Yumuşak ve engelli vatandaşlar bulundu.

Yaklaşık beş yıldır Suriye’de yaşanan iç savaş dolayısıyla İnsani yardım amaçlı Reyhanlı’da çeşitli faaliyetlerde bulunan İsviçre Derneği, bu çalışmalar esnasında Reyhanlı Belediyesinin dernek faaliyetlerine vermiş oluğu desteklerden dolayı teşekkür amaçlı engelli Türk ve Suriye’li vatandaşlara verilemek üzere 15 adet tekerlekli sandalyeyi Reyhanlı Belediyesine bağışta bulundu.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Dernek Başkanı Paul Viola; “Suriye’ de yaşanan iç savaş ve bunun meydana getirdiği acı tabloyu insanlık olarak hep birlikte üzülerek yaşadık. Bizlerde bu tabloya insanlık adına kayıtsız kalmayıp savaş mağduru insanlara karşı Reyhanlı’ da bir takım insani yardım çalışmalarında bulunduk. Bu çalışmalarımız esnasında Reyhanlı Belediye Başkanı Sayın Hüseyin Şanverdi derneğimize destek olarak çalışmalarımızı kolaylaştırmıştır. Bu vesile ile Başkan Hüseyin Şanverdi’ ye Derneğimiz adına teşekkür ederiz. Dernek olarak bu desteklere karşı Reyhanlı’ da yaşayan Türk ve Suriye’li engelli insanlarımıza yardımcı olabilmek adına ve Başkan Şanverdi’ye teşekkür amaçlı böyle bir bağış yapmayı düşündük” dedi.

sandalye2017sbt2
sandalye2017sbt3