today26 Nisan 2024 Cuma Saat 18:51
"İrtah"ı Çeşitli Figürlerle Canlandırıyoruz‏

İlçemizin eski adı olan İrtah'ı canlandırmak için yapılan figürlerle ilçemizin girişini süsledik. Yapılan figürler eski tarihimizi canlandırmaktadır. Deve, eşek, at ve insan figürleri kervanları temsil etmektedir.

Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Şanverdi figürlerle ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Eskiden ilçemiz ticaret yolu olarak kullanılırdı. Kervanlar ticaret için yola çıktıklarında "İrtah" adını verdikleri güzide ilçemizde dinlenirlerdi. Belediye olarak ilçemizin eski adı olan İrtah'ı canlandırmak için üniversite ve eski emniyet binası önündeki refüjlere kervanları temsil eden çeşitli figürlerle yerleştirdik. Böylelikle Reyhanlı'yı ziyaret edenlere ilçemizin tarihini göstermeye çalışıyoruz" dedi.