today19 Nisan 2024 Cuma Saat 15:01
Reyhanlı Belediyesi Demokrasi Şehitleri İçin Mevlid Okuttu

Reyhanlı Belediyesi; Ülkemizin Demokrasisine, Milli Egemenliğine kast etmiş, hain çetelerin Darbe girişimine mani olmak için şehit olanların ruhuna mevlid-i şerif okuttu.

Belediye binası önünde okunan mevlide Kaymakam Tuncay Dursun, Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, AK Parti İlçe Başkanı Musa Yüksekgönül, Emniyet Müdürü Mustafa Özkan, RTSO Başkanı Necmettin Zaroğlu, RTB Başkanı Bülent Karaca, Partililer, çok sayıda Reyhanlılı ve ilçede yaşayan Suriyeliler katıldı.
8 cami imamının okuduğu mevlidin bitiminde konuşan Belediye Başkanımız Hüseyin Şanverdi, duaların kabul olması ve kahraman şehitlerin ruhlarının şad olması dileğinde bulunarak, “Hocalarımız, 15 Temmuz’da gerçekten darbe girişiminde üzerlerine düşen görevi hakkıyla yerine getirdi. Öncelikle tüm Reyhanlı halkına teşekkür ediyorum. Tüm halkımızla dik durduk, demokrasiye sahip çıktık. İnşallah bundan sonra da hep beraber vatanımıza, bayrağımıza, dinimize, ülkemize sahip çıkacağız” dedi. Darbe girişimi gecesi camilerden ezan ve sela okuyan tüm cami imamlarına teşekkür eden Başkanımız, Yenişehir Mahallesi Cami İmamı Mehmet Cemiloğlu’nun özellikle belediyeye gelerek belediye hoparlöründen ezan okuduğunu, diğer hocalarla birlikte halkın sokağa çıkmasını ve vatanlarına sahip çıkmalarını sağladıklarını, herkesi meydanlara davet ettiklerini söyledi.
İlçe Müftüsü Murat Akçay ise 15 Temmuz gecesinden bu yana şehit olan 240 demokrasi şehidi için dua etti. Mevlid-i şerif Reyhanlı Belediyesi önünde kurulan dev ekrandan da yansıtılarak uzakta olan vatandaşların izlemesi sağlandı. Ayrıca Mevlid-i şerife dinleyen davetlilere lokum dağıtıldı.