today28 Nisan 2024 Pazar Saat 22:08
Reyhanlı Cüdeyde Mahallesinde Yapılacak TOKİ Konutlarının Müracaatları Başlamıştır

Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, geçtiğimiz günlerde Toplu konut idaresi tarafından Reyhanlı'ya Toplu Konut yapılacağının sözünü vermişti. Söz verdiği gibi Reyhanlı'da Toplu Konut İdaresine Cüdeyde Mahallesinde yer vererek, konut inşaatının ihalesinin yapılmasını sağladı.

Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi'nin girişimiyle; Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ve Reyhanlı Belediyesi iş birliğinde Reyhanlı Cüdeyde mahallesinde yapılacak olan Hatay Reyhanlı Toplu Konut Projesi B1 Tipi (2+1) 75m² 150 adet konutun emeklilere satışı yapılacaktır. Talep eden vatandaşlarımızın - bilgi almak maksadıyla Reyhanlı Belediyesi Beyaz Masaya müracaat etmeleri hainde gerekli bilgileri temin edebilirler. Bilgilendirmenin yapılmasının ardından, asıl kayıt işlemlerinin ise Ziraat Bankası Reyhanlı Şubesinde yapılmaktadır.

Tahmini Ortalama Konut Fiyatları:
Satış fiyatı :109.397TL,
Başvuru bedeli: 500TL;
Peşinat bedeli: 12.628TL, taksit sayısı 180 ay ortalama taksit tutarı 535TL.
Peşinat bedeli 21.379TL, taksit sayısı 240 ay ortalama taksit tutarı 365TL.

Birinci aşama: Kura yoluyla ev sahiplerinin belirlenmesi.
İkinci aşama: Kura yoluyla ikamet edilecek katların belirlenmesi.
Not:Aşamaların tamamlanma süresi ortalama 6 aydır. 6 ay sonunda peşinatların ödenmesi gerekmektedir. Anahtar teslimi sonrası taksit ödemeleri başlayacaktır. Taksit ödemeleri TEFE ve TÜFE'ye göre belirlenecektir. Taksitlerin ortalama olarak yıllık %3-5 artacağı tahmin edilmektedir.

Bahsettiğimiz Proje kapsamında Cüdeyde Mahallesinde yapılacak olan 150 adet konuta emekli vatandaşlarımızdan başvuru yapmak isteyenlerin 14 - 31 Mart 2016 tarihleri arasında aşağıda belirtilen şartlarla - başvuru yapmaları önemle duyurulur.

Başvuru Şartları:
Proejeye başvuru yapabilmek için,

Başvuru sahibinin;

T.C. Vatandaşı olması, Projenin bulunduğu il sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya projenin bulunduğu il nüfusuna kayıtlı olması, TOKİ'den konut satın almamış olması ve TOKİ konut kredisi kullanmamış olması, Kendisine, eşine veya velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı konutunun (tarla, bağ, bahçe, köy evi ve iş yeri hariç) olmaması, Aylık hane halkı gelirinin en fazla net 3200 TL. olması (Başvuru sahibinin ve eşinin gıda, yol vs. her türlü aldıkları yardımlar dahil -olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin en fazla 3200 TL. olması gerekmektedir.) Vefat eden emeklinin emekli olmayan eşi de başvuru yapabilir. (Vefat eden emeklinin aylık maaş alan kızları hariç)