today23 Temmuz 2017 Pazar
Tuzda Tavuk
Reyhanlı'ya özgü tuzda tavuk yemeği


Tuzda Tavuk

Patenti bile Hatay Reyhanlı‘ya ait olan bu tuzda tavuk yemeğini yemek ve tatmak için Reyhanlı‘yı ziyarete gidenler var.Ustaları ısrarla tarifteki püf noktayı vermemekte bu nedenle başka yörelerde yapılan bu yemek aynı tadı vermiyor. Hatay Reyhanlı‘ya tuzda tavuk yemek için gelenlerin sayısı ise sadece çevre illerle sınırlı kalmayıp Türkiye’nin her tarafına yayılmakla birlikte yurt dışından da bu lezzeti tatmak için gelenler var. 

Tuzda Tavuk Malzemeleri:

-1,5 kiloluk tüm bir tavuk
-6 kilo tuz
-3/4 su bardağı su
-Kekik
-Maraş tatlı kırmızı pul biber
-Yağlı kağıt
-Fırın tepsisi