today29 Nisan 2024 Pazartesi Saat 01:50
Şehit ve Gazi Ailelerine İftar Yemeği Düzenlendi

Reyhanlı Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen iftarda, şehit yakınları ve gaziler bir araya geldi.

Hanzade Otel’de düzenlenen iftar yemeğine Kaymakam Yusuf Güler, Vali Muavini Mehmet Eriş, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Hacı Nuri Ünal, Belediye Başkanımız Hüseyin Şanverdi, Belediye Meclis üyeleri, Kıbrıs ve Kore Gazileri Dernek Başkanı Ziya Güleroğlu ve gaziler ile şehit yakınları katıldı. Başkanımız Hüseyin Şanverdi; gazi ve şehit aileleri ile iftar öncesinde, masalarına giderek onlarla bir süre sohbet etti ve sıkıntılarını dinledi. Başkanımız, burada yaptığı konuşmada, ülke için canlarını ve kanlarını feda eden şehitlerin yakınları ile yaralanan gazilerin acılarına ortak olmak adına bir araya geldiklerini belirtti.

İftar öncesinde Yenişehir Mahalle Camii İmamı Mehmet Cemiloğlu Kuran-ı Kerim tilavetinden sonra ezan okudu ve tüm konuklarla birlikte iftar duası yaptırdı.
Dernek Başkanı Ziya Güleroğlu, “millet olarak gazi ve şehitliğin anlamını çok iyi bildiklerini söyleyerek, ülkesi, devleti ve milleti uğruna canlarını feda eden şehitlerimiz ve sağ olarak şuan aramızda bulunan gazi arkadaşlarımıza saygı duymak onları gururla yaşatmak hepimizin başlıca görevidir” dedi. Daha sonra Dernek Başkanı Güleroğlu, Belediye Başkanımız Hüseyin Şanverdi’ye günün anlam ve önemini belirten plaket taktim etti.