today29 Nisan 2024 Pazartesi Saat 17:04
Su Zammı ve Yüksek Fatura Dayatmasına Son

Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi yaptığı basın açıklamasında; “Uzun bir süreden bu yana Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından ağır su zamları nedeniyle çok yüksek su faturaları ile mağdur edilen değerli hemşerilerimize yapılan bu dayatma ve zulüm Hatay İdare Mahkemesi tarafından Yürütmenin durdurulması kararıyla durdurulmuştur.

Değerli hemşerilerimiz kıymetli Hatay halkına uzun bir süreden bu yana Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkiye’nin hiçbir yerinde olmayan su bedelleri ödettirilmiştir.
Halkımıza çektirilen bu zulüm karşısında AK Parti grubu olarak aylarca su zamlarının iptal edilmesine ilişkin 3 defa önerge verilmesine rağmen verilen önergeler Hatay Büyükşehir Başkanı tarafından gündeme dahi alınmamıştır. Yine AK Parti meclis grubumuz tarafından HATSU olağanüstü toplantıya çağrılarak vatandaşlarımızın susuz kaldığını, hizmet alamamakla birlikte çok yüksek su faturaları ödettirildiği ifade edilmiş ve bu su zamlarının hem meskenlerde hem de iş yerlerinde iptal edilmesi ve düşürülmesi gerektiği önerilmiştir. Ancak Tüm bu önerilerimiz Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü SAVAŞ ve CHP grubu tarafından dikkate alınmamış ve göz ardı edilerek vatandaşlarımızın mağduriyetleri hiçe sayılarak görmezden gelinmiştir.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü SAVAŞ ve CHP meclis grubunun vatandaşlarımıza karşı bu dayatması karşısında daha fazla katlanma imkanı kalınmamış, yapılan bu haksız ve hukuksuz uygulamaya son vermek Amacıyla Hatay İdare Mahkemesine su zammının iptaline ilişkin 17.03.2015 tarihinde dava açılmıştır.

Davaya konu Reyhanlı ilçesinde dava konusu iş yerleri için tespit edilen içme suyu m3 fiyatının 2014 yılında 1,60TL, Antakya ilçesinde 2010 yılında 2,75TL, 2011 yılında 2,75 TL, 2012 yılında 3,02 TL 2013 yılında 3,02 TL ve 2014 yılında 3,02 TL olduğu, diğer büyükşehirlerden sadece İstanbul İlinde suyun m3 fiyatının 8,80TL olduğu bunun dışında diğer illerde fiyatın 0,75 ile 7,27 aralığında değiştiği, suyun m3 fiyatının aritmetik ortalamasının da 4,80 TL civarında olduğu anlaşılmıştır.

Bu nedenle Hatay İdare Mahkemesi 2015/914 E sayılı dosyası ve 12.05.2015 tarihli ara kararınca iş yerleri için uygulanan m3 fiyatının 8,50 TL olarak belirlenmesine ilişkin kısmının uygulanması halinde telafisi güç zararlar doğurabileceğinden 2577 sayılı kanunun 27.maddesi uyarınca YÜRÜTMENİN DURDURULMASI kararı verilmiştir.”

Ayrıca Belediye Başkanımız Hüseyin Şanverdi, “Bizim açtığımız dava yalnız işyerleri ile ilgiliydi. Meskenlerle ilgili idari mahkemede dava devam etmektedir. İnşallah oda en kısa zamanda sonuçlanacaktır. Vatandaşlarımız müsterih olsunlar. Fahiş su paralarını kendilerine ödettirmeyeceğiz. Bundan emin olsunlar, Bizler AK Parti olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da milletimizden aldığımız yetki ve güç ile Hatay halkına hizmet etmeye devam edeceğiz, tüm basın mensuplarına teşekkür eder saygılarımı sunarım” dedi.

{hwdvs-player}id=27|width=560|height=340{/hwdvs-player}