today27 Nisan 2024 Cumartesi Saat 11:15
Türk Askerinin Reyhanlı’ya Girişinin 73. Yıldönümü Reyhanlı Belediyesi Festivali

Türk Askerinin Reyhanlı’ya Girişinin 73. Yıldönümü çerçevesinde 8 temmuzda çeşitli etkinlikler yapılacaktır. Şünnet Söleni, Aba Güreşleri, Mehteran Takımı gösterileri, Off Road Bisiklet Yarışı, Geleneksel Futbol Turnuvası Ödül Töreni, Havai Fişek Gösterileri gerçekleştirilecektir.

Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Şanverdi yaptığı açıklamada;  “Türk askerinin Reyhanlı’ya girişinin 73.yılı etkinlikleri kapsamında  yapılacak organizasyon çalışmaları hızla sürüyor. Öncelikle önemli bir gelenek haline gelen Sünnet Şöleninin 9’uncu uygulaması bu yıl da sayı sınırı olmadan 1-7 Temmuz arasında yapılacaktır. Sosyal ve kültürel yönden büyük önem arz eden, kaynaşma vesilesi olması ve  yavrularımızın bu mutlu gününde yanlarında olmak için toplu sünnet organizasyonlarına önem veriyoruz. Milletimiz tarihin her döneminde kendine has gelenek ve görenekleriyle birer kültür merkezi oluşturmuştur. Türk kültürleri kendine has oluşum yumağının  başında Güreş gelmektedir. Biz de her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz, Aba Güreşlerini, bu yıl da gerçekleştirmenin ve Kültürümüzü yaşatmanın vermiş olduğu heyecanı yaşamaktayız. Belediyemiz bu konularda gerekli hazırlıkları sürdürmekte ve gerekli hassasiyeti göstermektedir.  Ayrıca çeşitli etkinlikler düzenleyeceğimiz, bu şölene tüm vatandaşlarımızı davet ediyorum.” Dedi.

8 Temmuz Kutlama Programı

ABA GÜREŞLERİ                      Mehteran Takımı Gösterisi            Off Road Bisiklet Yarışı

Saat:    08:00 -17:00                               10:00 – 12:00                                 14:30

Yer:     Yenişehir Spor Tesisleri

* Geleneksel Futbol Turnuvası Ödül Töreni Saat 14:00’ da yapılacaktır.

* Havai Fişek Gösterileri Belediye Hizmet Binası Önünde Saat 21:00’da yapılacaktır.

* Sünnet Şöleni 03 – 06 Temmuz 2012 Tarihleri Arasında Yapılacaktır. Reyhanlı  Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne  Müracaat edilecektir.

* Off Road Bisiklet Yarışları --------- çerçevesinde 5 adet bisiklet hediye edilecektir.