today29 Nisan 2024 Pazartesi Saat 16:22
Türkiye Suriye Dostluk Festivalinde Uğur Işılak Konseri

Reyhanlı Belediye Başkanımız Hüseyin Şanverdi öncülüğünde yapılan Türkiye Suriye dostluk festivalinin açılışından sonra 21 mayıs Perşembe günü saat:20.00’da Tayfur Sökmen stadyumunda Uğur Işılak konser vererek halkı coşturdu.

Konsere Türk ve Suriyeli vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Işılak’ın türkülerine eşlik eden misafirler keyifli dakikalar yaşadılar. Ünlü sanatçı Uğur Işılak, “Burada belediye başkanımızın katkılarıyla gerçekleşmiş olan Türkiye ve Suriye Dostluk Festivali münasebetiyle bir aradayız. Reyhanlı Belediye Başkanımız özellikle bu duyarlılığından ve bu etkinliğinden dolayı kutluyorum” dedi.

Ayrıca ünlü sanatçı Uğur Işılak, “Hiç kimse Türkiye’nin karşısına geçipte insan halklarından bahsetmeye kalkmasın” dedi. Kerkük’ten Musul’a, Urumçi’ye, Taşkent’ten, Almaata’ya, Halep’e, Şam’a kadar can kurban bu topraklara diyen Uğur Işılak , “Şimdi biz milyonlarca Suriyeli kardeşimize kucağımızı açtık Türkiye olarak. Birileri buna karşı çıktı. Maalesef Suriyeli kardeşlerimize tavırlı çıkışları oldu. Ben bu manzarayı izleyince inanın çok üzüldüm. Çünkü Türkiye bir ırkın yanında değildir. Onlar bir şeyi anlamamış hala. Türkiye ırkçılık yapan bir ülke değildir ve ırkları diğer ırklardan üstün tutan bir ülke değildir. Peki Türkiye ne yaptı Türkiye sadece mazlumları ve mağdurları üstün tuttuğu için, onlara öncelik tanıdığı için, kapılarını açtı. İşte Türkiye’nin farkı bu” diye konuştu.

Biz koskoca bir imparatorluğun varisleriyiz. Biz öyle kırık dökük kabile devletinden gelmiyoruz. Biz Osmanlının torunlarıyız. Biz bize yakışanı yaparız. Onlarda kendilerine yakışanı yapıyor” şeklinde konuştu.

Havai fişek gösterileriyle devam eden konserde Suriyeli sanatçı Ömer Kaddur’da sahne aldı. Dombıra şarkısı ile Reyhanlı’lı ve Suriyeli vatandaşları coşturan Uğur Işılak’a konser sonunda Reyhanlı Belediye Başkanımız Hüseyin Şanverdi tarafından plaket takdim edildi. Sevilen sanatçı Uğur Işılak, hayranlarının sevgi gösterileri ile konser alanından ayrıldı.