today26 Nisan 2024 Cuma Saat 04:16
8 Temmuz Coşkuyla Kutlandı

Reyhanlı Belediyesi tarafından 8 Temmuz Türk askerinin Reyhanlı'ya gelişinin 73'nci yıl dönümü amacıyla gerçekleştirilen etkinlikler coşkuyla yapıldı. Halk kupası futbol turnuvası ile başlayan etkinlikler, Sünnet şöleni, Aba güreşleri, Şanlı Türk Askeri'nin Reyhanlı'ya temsili girişi ile devam etti. Tören Mehteran takımının Belediye Hizmet Binası önünde ve Aba güreşleri alanında yaptığı gösterilerle renklendi.

Saat 10:00 da başlayan temsili giriş töreni, ile Şanlı Türk Askeri karşılandı. Atatürk anıtına çelenklerin konulmasının ardından; Atatürk ve Şehitlerimiz için saygı duruşu yapıldı akabinde İstiklal marşının okundu.  Türk askerinin Reyhanlı'ya gelişinin 73'nci yıl dönümü sebebiyle 11 pare top atışı yapıldı.

Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Şanverdi günün anlam ve önemini belirten konuşmalarında: “Hatay ve Reyhanlı 20 Yıl boyunca Fransızların işgali altında kalmıştır. Bu işgal sırasında Reyhanlı Halkı da Türk devletinden ayrı kalmanın verdiği acıyı yaşamış, her şekilde özgürlük mücadelesine devam etmiştir. Halkımızın Türk Devleti bünyesinde var olma inancı hiçbir zaman kaybolmamış ve yüreklerde bir meşale olarak yanmıştır.” Dedi. Sözlerine Şöyle devam etti; “8 Temmuz Türk askerinin Albay Şükrü Kanatlı komutasında Reyhanlı'ya girişinin Onur günüdür. Şanlı ordumuzun Reyhanlı’ya girişinin 73. Yıldönümü nedeniyle düzenlenen bu anlamlı günde bizlerle birlikte bulunmanızdan duyduğum memnuniyeti ifade etmek isterim. Bu vesileyle; bizlere 73 yıl önce, kutsal memleketimizi canları pahasına kazandıran aziz Şehitlerimizi ve Gazilerimizi şükran, minnet ve rahmetle anıyor. Saygılarımı sunuyorum.” Atatürk Meydanındaki törenin ardından, Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Şanverdi  makamında tebrikleri kabul etti. Belediye Başkanımız, Kaymakamımız, Resmi Daire temsilcileri ve Reyhanlı Halkı Garnizon Komutanlığına şükran ziyaretinde bulundular. Aba Güreşleri alanında devam eden Kutlamalara; Hatay Milletvekilimiz Sayın Muhammet Öntürk, 23. Dönem Hatay Milletvekilimiz Sayın Fevzi Şanverdi ve Kırıkhan Belediye Başkanı Sayın Murat Sakman da katıldı. Off Road Bisiklet yarışı ve Belediye Başkanımızın Hediye Ettiği Bisikletlerin kura çekiminin ardından, Aba Güreşlerinde dereceye girenlerin ödül töreni yapıldı. Madalya ve altın ile --------- ödüllendirilen güreşçiler, Başkanımıza memnuniyetlerini ileterek, organizasyonların devamını dilediler.