today19 Nisan 2024 Cuma Saat 05:13
Ak Parti Reyhanlı İlçe Kongresi Yapıldı

Reyhanlı AK Parti 4.Olağan Kongresi yapıldı.  Reyhanlı Belediyesi Saray Düğün Salonunda yapılan kongrede önceki Başkan Mehmet Hacıoğlu, tek liste ile yeniden Başkanlığa seçildi. AK Parti Reyhanlı 4.Olağan Kongresine AK Parti Hatay Milletvekilleri, Adem Yeşildal, Mehmet Öntürk, Hacı Bayram Türkoğlu, 23. Dönem Milletvekili Fevzi Şanverdi, İl Başkanı İsmail Kimyeci, Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, Belediye Melis Üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, Mehmet Ali Durmaz, Ahmet Demir, Musa Yüksekgönül, Ünal Karaca'nın divan üyeliği yaptığı kongrede konuşan AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Hacıoğlu “10.yılını oyunu artırırak siyaset hayatına devam eden partimiz Milletin partisi olmuştur. AK Parti tozlu raflarda bırakılan tüm sorunlara çözüm bulmuştur. Çalışmalarımızda yegâne güç kaynağımız aziz halkımız olmuştur. Yeniden görev alırken sorumluluk bilinciyle milletin hizmetinde olamaya devam edeceğim” dedi.Hacıoğlu, 12 Haziran seçiminde Reyhanlı'nın yüzde 70'e varan oy potansiyeli ile ayrı bir yeri olduğunu belirtti.     Milletvekillerinin de birer konuşma yaptıkları kongrede seçime gidildi. 426 delegenin çoğunluğunun oyunu alan Mehmet Hacıoğlu yeniden başkanlığa seçildi.

Mehmet Hacıoğlu'nun yönetim kurulunda; Server Arslan, Zehra Nida Durmaz Abdurrahman Gönlüyüksek, Abdo Aslan, Abit Kızılca, Ali Eker, Ahmet Yıldız, Ahmet Yapar, Ahmet Ersöz, Cemil Demir, Cevdet Karacık, Ecevit Cemiloğlu, Hasan Çelik, Hasan Kükrer, Hüseyin Halefoğlu, Hüseyin Akan, Hilal Bozkaya, Kazıklı Haraç, Kemal Tekten, Mahmut Demiri, Matar Tapınç, Mehmet Yağcıoğlu, Mustafa Yumuşak, Mehmet Mustafa Ayaz,  Mustafa Zaroğlu, Salih Demirdal, Tayfur Bağlan, Veliş Bahadırlı, Zekeriye Tümer  bulunuyor.

Belediye Başkanımız Hüseyin Şanverdi; Kongrede yaptığı konuşmasında; “Reyhanlı Belediye Başkanı olarak sizlere yedi buçuk yıldır hizmet ediyorum. Bu süre içerisinde tek düşüncem, tek hedefim sizlere hizmet etmek olmuştur. Sizler AK Partiye oy verdiniz, bugüne kadar sizleri mahcup etmedik, inşallah bundan sonra da mahcup etmeyeceğiz. Değerli dostlar; Reyhanlı artık modern bir kent görünümüne kavuşmuştur. Bu güne kadar 1 Milyon metre kare parke taşı döşedik. Döşemeye de devam ediyoruz. Yollarımızı Avrupa standartlarında yapmaya başladık. Yaptığımız bu çalışmalar örnek gösterilmeye başladı. Yeni Devlet Hastanesi ile, yeni Adliye Sarayı ile, yeni Hükümet Konağı ile, yeni stadyumu ile, Toplu Konut inşaatları ve yeni Okulları ile Reyhanlı artık bambaşka bir şehir. Reyhanlıyı kanatlandırdık artık Reyhanlı uçuyor. Bu yaptığımız hizmetler yeterli mi?  Tabi ki Değil. Allah’ın izniyle, yapılmayan yollarımızın tamamını yapmaya devam edeceğiz. Parke taşı ve Peyzaj çalışmalarımız devam edecek. Yenişehir mevkiinde yaptırmış olduğumuz Reyhanlı Spor ve Yaşam merkezini modern bir hale getirdik, futbol, voleybol, basketbol, halı saha ve olimpik yüzme havuzunu en kısa zamanda tamamlayarak, Reyhanlımıza örnek bir tesis kazandıracağız.

Bildiğiniz gibi birkaç ay önce, küresel ısınmadan ötürü, her yıl kuruyan Yenişehir gölümüzü, detaylı bir çalışmayla güzel bir hale getirdik. Yenişehir gölünü 15 bin ton stabilize malzeme ve kil tabakası ile 3 bin ton mıcır çalışması ile kurtardık. Şuanda Yenişehir gölümüz sadece Hatay’a değil Türkiye’ye hitap ediyor. Sizden aldığımız güçle, bu hizmeti sizlere yaptık ve bunu da 15 gün gibi kısa bir sürede tamamladık.

1. etap toplu konut ihalemizi bitirmiştik ve vatandaşlarımızın kullanımına sunduk. 2. etapta Cüdeyde mevkiinde inşaat çalışmalarımız başladı. Şuanda kaba inşaatımız bitmek üzere. Hedefimiz 2012 Ekim ayında 464 konut inşaatını bitirmek ve Reyhanlı halkına aylık 100 TL ile hediye etmek, bu da hayırlı ve uğurlu olsun. Reyhanlı’ya bir düğün salonu kazandırdık. Hatay’ın en büyük düğün salonudur.1500 metrekare 2000 kişilik bu da halkımıza hayırlı olsun diyorum.

Bundan sonra yapacağımız hizmetlerden bazılarını belirtmek istiyorum. Arıtma tesisi kurmak için arsamız ve projemiz mevcut, Hedefimiz: 2012 yılı içerisinde inşaat ihalesini yapıp Arıtma tesisimizin çalışmalarını başlatmak. Yine 2012 yılı içerisinde Reyhanlımıza bir kültür merkezi kazandıracağız. Adalet Bakanımızın ve Milletvekillerimizi de desteğiyle5000 metrekarelik büyük bir Kültür Merkezi kazandırıyoruz, hayırlı ve uğurlu olsun. Bahçelievler Mahallesindeki Belediyemize ait 2 parsele 2 okul yaptırıyoruz. 2012 yılı içerisinde İmam Hatip Lisesi yaptırılmak üzere ihalemizi yapacağız. Yine 2012 yılı içerisinde aynı bölgede Kız Meslek Lisesi de yapacağız. Değerli dostlar bizler hep güzel hizmetler yapmaya gayret ettik, nerede ne varsa en güzelini Reyhanlı’ya yapmaya çalışıyoruz. Eksikliğini hissettiğimiz Türk Hamamını, Saunayı ve Sinemayı da 2012 yılı içerisinde şehir merkezine modern bir tesisle yaptıracağız. Ayrıca Belediye ve vatandaş işbirliği ile 2 cami inşaatımızı başlatıyoruz. --------- aldırış etmeden halkına zulüm etmeye devam ediyor. Ama bu akan kan duracak ve halkı refaha kavuşacaktır. Suriye Türkiye’ye verdiği sözleri yerine getirmediği gibi, kendi bildiğini yapmaya devam ediyor. 900km. sınırımız olan Suriye’de yaşananlar da bizi üzüyor. Suriye’deki olayların fazla uzun sürmemesi temennimizdir” dedi.  Çalışmalarından da bahseden Vekilimiz; “Hatay Türkiye’nin parlayan yıldızı oldu. Aziz Milletimize efendilik yapmaya gelmedik, Hizmetkârı olmaya geldik.” Dedi.