today16 Nisan 2024 Salı Saat 21:27
Ak Partili Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı İcra Edildi

4.Bölge Ak Partili Belediye Başkanları istişare ve değerlendirme toplantısı 11 Ocak 2015 tarihinde Kahramanmaraş ilinde gerçekleştirildi.Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı sayınTaner Yıldız'ında katıldığı toplantıya Adana,Adıyaman,Aksaray,Gaziantep,Hatay,Kayseri,Kilis,Kahramanmaraş,Mersin,Nevşehir,Niğde,Osmaniye,Sivas ve Yozgat illerindeki Ak Partili belediye Başkanları tam kadro katıldı.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı sayın Abdülhamit Gül, "CHP hep vesayetlerle, vesayet adacıklarından beslenmiştir. Şişli Belediyesinde yaşanan tehdit olayı , New York mafyasına belediyeyi teslim eden bir anlayıştır. Bunlar yerel yönetim anlayışının New York mafyasına, hükümete gelmek için de Pensilvanya mafyasına vesayet adacığı olarak iradesini ipotek eden bir CHP anlayışıdır. Bu anlayıştan bu ülkeye zerre kadar bir yarar gelmez, bir hizmet anlayışı gelmez" dedi.

Ak Parti Grup Başkanvekili sayın Mahir Ünal ise medeniyet inşasına ilişkin tartışmalara değinerek, '' İnşaa dediğimiz şey, bugün ne düşündüğümüz ve ne yaşadığımızla ilgilidir. Bugünkü bakış açımızla ilgilidir. Bugünkü tasavvurumuzla, bugünkü anlayışımızla ilgilidir. Kendimizi nasıl anladığımız, şehri nasıl kavradığımız insanla kurduğumuz ilişkinin niteliği ve şekliyle ilgilidir" diye konuştu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı sayın Taner Yıldız"Bize yalnızca belediyelerde güzel çim ekmemizi, asfaltı düzenli şekilde dökmemizi, kaldırım taşlarını kesinlikle eğri büğrü koymamamızı, devlet işlerine karışmamamızı isteyenler, bugün bizim her birini başarıyla yaptığımızı gördüler. Çünkü bizim çok önemli hikayelerimiz var. Şurada her birimizin yaşadığı imam hatiplilerin, o güzel çiçeklerimizin okullarına girmekte zorlandığı, üniversitelere girmekte zorlandığı, neredeyse Kur'an dersi, Arapça dersi okutulurken başlarının açıldığı bir ülke yaşadık. Bunlar 60-70 yıl önce yaşanmadı. Türkiye'de 15 yıl önce yaşandı. O yüzden her birimiz bu vebal duygusuyla çalışacağız. Benliklerden uzak, her birimizin şahıslarını, davamızın daha altında tutan bir gönüldaşlıkla beraber bunu yapacağız. Makamların, paranın ve gücün geçici olduğunu --------- söylüyoruz ama bunu kalbimizden de aynı şekilde hissedeceğiz." dedi.Yolsuzluğun, yoksulluğun ve bütün yasakların karşısında olduklarının altını çizen Yıldız, bir kez daha herkesin bu konuyu birbirine hatırlatması gerektiğini kaydetti.