today19 Nisan 2024 Cuma Saat 05:34
Başkanımız 2012 Yılını Değerlendirerek, 2013 Hedeflerini Açıkladı

Belediye Başkanımızı Sayın Hüseyin Şanverdi; 2012 yılını değerlendirerek, 2013 yılı hedeflerini açıkladı. Başkanımızın yaptığı basın açıklaması:

Reyhanlı Belediye Başkanı olarak dokuz yıldır sizlere hizmet vermenin onurunu yaşıyorum. Geçen bu zaman zarfında; tek düşüncemiz Reyhanlı’ya ve sizlere hizmet etmek olmuştur. Şükürler olsun ki, attığımız emin adımlar karşılık bulmuş ve hizmetlerimiz takdir toplamıştır. Bu hizmetleri bu güne kadar tüm imkânlarımızı kullanarak yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz. Görüyoruz ki Reyhanlı artık eski Reyhanlı değil. Yaptığımız çalışmalar şehrimizi modern bir kent görünümüne kavuşturmuştur.

2012 yılı içerisinde; yeni stadyum, yeni TOKİ inşaatları, kamulaştırılan alanlar, yeni yollar, ağaçlandırmalar, yeni parklar ve yeni yapılan okulları ile Reyhanlı’yı hep zirvede tutmaya çalıştık. Yapılan yenilikler ve yatırımlarla Reyhanlı artık yükselen bir değer haline gelmiştir.

Bu yıl içerisinde Reyhanlıya yakışır bir stadyum kazandırdık. 5 bin kişilik Tayfur Sökmen stadı Hatay’ın gözde stadyumlarından birisi oldu. Artık Reyhanlı Belediye Spor ve Hatay Spor maçlarını bu profesyonel sahada oynuyor.

Cüdeyde mevkiindeki 2. etap TOKİ çalışmaları bitmek üzere olup hedefimiz 464 konutu Reyhanlı halkına aylık 100 TL ile kazandırmaktır. Ayrıca aynı mevkide, 3. etap TOKİ çalışmaları 522 konut ile başlayacaktır.

Reyhanlı Belediyesi 2012 yılında, tarihinin en büyük kamulaştırmasını yapmıştır. 400.000 m² lik kamulaştırma ile bir ilke imza attık. Bu kamulaştırmalar, mezarlık alanları, park alanları, imar tadilatları ve muhtelif kullanım alanları olarak halkımızın hizmetine sunulmuştur.

Uzun yıllardır hep beraber hayal ettiğimiz fakat bugüne kadar gerçekleştiremediğimiz Reyhanlı Sanayi Sitesini yapıyoruz. Kamulaştırma çalışmalarımız bitti. 260.000 m2 Alanın tapusunu, Sanayi Sitesi için devrettik. 2013 yılı içerisinde hedefimiz Sanayi Sitesinin inşaatına başlamak ve en kısa sürede teslim etmektir.

Yollarımızı Reyhanlı’ya yakışır Avrupa standartlarına uygun olarak yapıyoruz. Sadece 2012 yılı içerisinde cadde ve sokaklarımıza 350.000 m² parke taşı döşedik. Atatürk Caddesi, Bağlar Mahallesi, Yeni Mahalle, Esentepe Mahallesi, Pınarbaşı Mahallesi, Gültepe Mahallesi, Çarşı Merkezinin tamamını parke taşı ile döşeyerek hizmete açtık. 2013 yılı hedefimiz 400.000 m² çıkarmaktır. Unun yanında 6.000 m² altyapı kanalizasyon çalışması yaptık. 1.000m² yağmur suyu şebekesi döşedik.

Yenişehir – Cilvegözü ve Stadyum yolu orta refüj aydınlatma ve ağaçlandırma çalışmalarını tamamlayarak, Ülkemize ve şehrimize yakışır hale getirdik. Bu yıl ilçemize 16.000 m² çim, 1200 adet ağaç ve 60.000 adet çiçek ekerek, şehrimizin görünümüne renk kattık. Mahallelerimize çocuk oyun parkları yaptırdık.

2012 yılı içerisinde; 3500 m² parsel üzerine Mezarlık Kompleksi projesi çalışmalarımız başladı. En kısa sürede hizmete sunmayı hedefliyoruz. Ayrıca vatandaşlarımıza daha hızlı hizmet verebilmek için cenaze ekipmanlarımızı güçlendirerek, çadır ekibi kurduk. Tek bir telefonla tüm hizmetleri ve ekibimizi vatandaşlarımıza ulaştırıyoruz.

Yine bu yıl da, Temizlik hizmetlerini aksatmadan sürdürdük. 22.000 ton çöp ve katı atığı toplayarak Narlıca’daki çöp toplama merkezine gönderdik. Bu paralelde sivrisinek ve larvalarla da mücadele ederek, tüm mahallelerimize ulaştık.

Bu yıl da; Araç filomuzu zenginleştirmeye devam ettik. 1 Adet bekoloder kepçe ve 1 adet cenaze taşıma aracı filomuza kattık.

2012 yılında; Avrupa Birliği projeleri çerçevesinde 250.000 TL lik hibe projelerini şehrimize kazandırdık. “Çalışan Kadınlar Toplumsal Gelişim Sağlar” Leonardo Da Vıncı projesi ile 42 öğrencimiz Avrupa’ya gönderdik ve burada eğitim almaları sağladık. “Yenişehir Doğal (karstik) Gölünün Turizme Kazandırılması” projesi ile de Yenişehir gölünde proje dahiline yenilikler yapılacaktır. 2013 yılında hedefimiz yeni hibe projeleri ile bütçemize yük olmadan yeni AB projelerini şehrimize kazandırmaktır.

İlçemiz Mustafa Kemal Mahallesine, arsası Belediyemiz tarafından verilen, Hükümetimizin genel bütçesinden karşılanan Cemil Meriç Anadolu lisesi kazandırdık. Ayrıca Bahçelievler Mahallesinde arsası Belediyemiz tarafından verilen İmam Hatip Lisesi kazandırıyoruz. 2012 yılı içerisinde proje çalışmaları biten İmam Hatip Lisesini 2013 yılında eğitim ve öğretime açmayı hedefliyoruz. Arsası Belediyemiz tarafından temin edilen, Kredi ve Yurtlar Kurumu 400 kişilik kız yurdu proje çalışmaları devam etmekte olup en kısa sürede inşaat çalışmaları başlayacaktır. Ayrıca ilçemizdeki okullara ihtiyaç duydukları destek sağlanmıştır. Okullarımıza parke taşları döşenmiş, kitaplar dağıtılmış ve kütüphaneler yapılmıştır.

2012 yılı içerisinde Reyhanlı’ya yapılacak Kültür Merkezi projesini tamamladık. Kültür Bakanlığı tarafından onaylanan Kültür Merkezi projesi 2013 yılı yatırım programına alındı. Ödenek gelir gelmez yapımına yaşlanacaktır.

2012 yılı içerisinde; Gerçekleştirilen Kültürel etkinlikler çerçevesinde; Konser, Tiyatro, Fotoğraf yarışması, Cemil Meriç yazı yarışması, Bisiklet turnuvası gibi birçok etkinliğe ev sahipliği yaptık. Reyhanlı Belediyesi Resmi İnternet sitesi ile ilgili tüm uygulama ve faaliyet araştırma, yürütme ve yayınlama işi aralıksız vatandaşlarımıza duyurduk.

Değerli hemşerilerim bu güne kadar ne dediysek fazlasıyla yaptık. Allahın izni ve sizlerin desteğiyle bu günleri gördük. Tarih Hayal Edenleri Değil, Hayallerini Gerçekleştirenleri Yazar, Bizde Hayallerimizi Gerçekleştirerek Tarih Yazıyoruz, Yazmaya da Devam Edeceğiz. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.

Hüseyin ŞANVERDİ