today27 Nisan 2024 Cumartesi Saat 22:26
Başkanımız Hatay 1.Ulaşım Çalıştayı'nda Bilgi Verdi

Hatay Büyükşehir Belediyesinin koordinesinde gerçekleştirilen 1.Ulaşım Çalıştayına katılan başkanımız, İlçemizde yaşanan ulaşım sorunları hakkında katılımcılara kısa brifing verdi. Başkanımız '' Hepinizi saygı,sevgi ve hürmetle selamlıyorum. İlimizin en doğusunda bulunan ilçemiz 406 Kilometre karelik yüz ölçümüne sahiptir. 47 mahallemizde 91.100 vatandaşımız bulunmaktadır. Suriye'li misafirlerimizle birlikte 2014 yılı Aralık ayı resmi rakamlarına göre kentimizde toplam 150.876 kişi yaşamaktadır.

Ülkemizde ulaştırma dendiğinde aklımıza ilk gelen karayolu taşımacılığıdır. Öncelikli olarak Büyükşehir Belediyesi 2015 yatırım planına dahil edilen ilçe otogarının yapılması, kentimize gelişi güzel girip çıkan yolcu otobüsleri ile minibüslerin bir nebze olsun kontrol altına alınarak vatandaşlarımızı toplu taşıma araçlarına yönlendirmenin daha kolay olacağını ve  trafik yoğunluğunun azaltılabileceğini düşünmekteyim. Büyükşehir yasası ile 80.955 km' lik karayolumuzun  bakım onarımını Hatay Büyükşehir Belediyesine devretmiş bulunmaktayız. 14 m' nin üzerinde bulunan şehir içi yollar ile köy statüsü değişerek mahalle olan yerleşim yerlerimizin yollarının acil olarak bakıma alınması gerekmektedir. Büyükşehir Belediyesine devredilen şehir içi ana caddeler ile sokaklara 200.000 metre kare parke taşının ivedilikle döşenerek vatandaşlarımızı bu sıkıntılı durumdan kurtarmamız gerekmektedir. Bu konuda bir çalışma yaptım ve Büyükşehir Belediye Başkanımıza konuşmamın ardından takdim edeceğim. Hatay il genelinde olduğu gibi Adalet eski bakanımız sayın Sadullah Ergin Beyin üstün çabaları ile Antakya Reyhanlı,Kırıkhan-Reyhanlı arası bölünmüş yola kavuşmuş, kent halkımız rahata ermiştir. Yeterli midir ? Tabi ki Yeterli değildir. Büyükşehir Belediye Başkanımızdan kentimize hafif raylı sistemin getirilmesini huzurlarınızda talep ediyorum. Belediyemizin kısıtlı bütçesi ile bozulan yolları belediyemiz personeli ile onarmaya çalışıyoruz fakat kafi gelmemektedir. Bunun dışında kentimizin sinyalizasyon sisteminin modernleştirilmesi, okul ve yaya geçitlerinin Avrupa standartlarına kavuşturulması, Büyükşehir Zabıta Trafik ekiplerinin sayısının arttırılarak sorunların daha çabuk çözüme kavuşturulması şüphesiz hepimizin arzu ettiği bir --------- durumdur. Trafik kuralları tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de avrupa mevzuatı örnek alınarak hazırlanmıştır. Kentimizin bir diğer sorunu da Suriyeli  misafirlerimizin 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununda yazılı hususları bilmemelerinden kaynaklı sorunlardır. Sizlerde zaman zaman şahit olmuşsunuzdur. Kural tanımaz tutum ve davranışları trafik kazalarına davetiye çıkartmaktadır. Bu konu ile ilgili olarak Suriye'li misafirlerimize eğitim verebilirsek kentimize büyük katkı sağlayacağını düşünmekteyim. Beni dinlediğiniz için hepinize teşekkür ederim.'' Dedi. Sırası ile İlçe Belediye Başkanları söz aldı ve kentleri hakkında sorunları ve çözüm yolları konusunda Büyükşehir Belediye Başkanı ve katılımcılara bilgi verdi.