today19 Nisan 2024 Cuma Saat 01:30
Başkanımız Mehmet Hacıoğlu’nun Dünya Engelliler Haftası Mesajı

Reyhanlı Belediye Başkanı Sayın Mehmet Hacıoğlu, 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Dünya Engelliler Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkanımız; 10-16 Mayıs Engelliler Haftası toplumun tüm kesimlerini ilgilendiren, toplumsal ve sosyal hayatta birlik ve beraberlik içinde eşit bir şekilde yaşamanın önemini bize hatırlatan bir hafta olması nedeniyle çok anlamlıdır. Devlet ve millet olarak engelli vatandaşlarımıza gösterilen ilgi ve desteğin artırılmasını ve her hangi bir ayrım yapılmadan sosyal devlet anlayışına, eşitlik ve çağdaşlık ölçülerine bağlı olarak hizmet edilmesi gerektiğini hatırlattı.
Çağımızın getirdiği gelişmelerle birlikte ülkemiz ve ilçemizin gelişimine paralel olarak engelli vatandaşlarımıza pek çok alanda çalışma ve üretime katılma imkânları sunulduğuna şahit olmaktayız, 'Devletimizin engelliler ile ilgili politikasının temelinde “Bedensel ve zihinsel engelleri nedeniyle insanlar arasında ayrım yapılmasına izin verilmeyecektir.” ilkesi yer almaktadır. Bu fırsatlardan istifade etmelerine imkan sağlayarak, engellilerin başkalarına muhtaç olmadan toplumsal hayata katılmaları ve özürleri elverdiği ölçüde çalışma şartlarına kavuşmaları için gayretlerimiz sürmektedir. Toplumun ayrılmaz bir parçasını oluşturan, günlük yaşamda karşılaştıkları güçlükleri yakından izlediğimiz engelli vatandaşlarımıza ilişkin konular, her kesimi yakından ilgilendirmektedir. Engelli vatandaşlarımızın sorunlarına karşı göstereceğimiz ilgi ve davranışlarımız, insanımıza ve toplumumuza duyduğumuz saygının en önemli göstergelerinden birini oluşturmaktadır.
Bu duygu ve düşüncelerle, öncelikle Reyhanlı’mızda yaşayan engelli kardeşlerim olmak üzere, tüm ülkemizdeki engelli bireylerin Dünya Engelliler Haftasını en içten dileklerimle kutluyor, kendilerine ve ailelerine sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.

Mehmet HACIOĞLU

---------,