today28 Nisan 2024 Pazar Saat 09:18
Başkanımız Suriyeli Yetimler Yararına Düzenlenen Kermesin Açılışına Katıldı

Başkanımız Sayın Hüseyin Şanverdi, Reyhanlı’da bulunan Uluslararası Kadın Yardımlaşma Derneğinin Suriyeli yetimler yararına düzenlenen kermes açılışını gerçekleştirdi.

Davetlilere hitaben konuşmasını yapan başkanımız “Suriyeli kadınların el emeği ile imece usulü hazırlayarak satışa sundukları kendi kültürlerine has yemeklerden elde edilecek gelir yine mağdur olan Suriyelilere dağıtılacak olması sebebiyle düzenlenen kermesin çok anlamlı olduğunu söyledi.

Bunu düşünmeleri bile çok önemli. Bu sayede Gerek Suriye’de ve gerek Türkiye’de bulunan savaş mağduru kadınlar ile çocuklarına yardım ve eğitim desteği verileceğini söyledi. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Uluslararası Kadın Yardımlaşma Derneği Müdürü Cıma Muhammed Hayri, konuşmasında Suriye’ye özgü yemeklerin satışa sunulduğunu, elde edilecek gelirin Suriyeli yetimlere harcanacağını söyledi. Ayrıca Reyhanlı Belediye Başkanı Sayın Hüseyin Şanverdi’nin kermese katılışından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Başkanımız Kermesteki yemekleri --------- tadarak kermese katılan davetlilerle sohbet ettikten sonra ziyaretini tamamladı.