today19 Nisan 2024 Cuma Saat 22:06
Belediye Başkanımızın Öğretmenler Günü Mesajı

Öğretmenler, tarih boyunca ve dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar bilginin, sevginin, barışın ve aydınlanmanın öncüleri, toplumun bütün kesimlerine yol gösteren önder ve örnek insanlar olmuşlardır. Ülkemizin geleceğinin şekillenmesinde eğitimin büyük rol oynadığına şüphe yoktur. Eğitime yön ve şekil veren bu mimarların üstlendiği misyon; toplumsal, bireysel ve kuramsal anlamda büyük önem arz etmektedir.

Öğretmenler; çocuklarımızı emanet ettiğimiz, genç nesillere bilimin ışığını tutan, toplumların yarınlara güvenle bakabilmeleri için varlığına ihtiyaç duyulan, saygın ve değerli şahsiyetlerdir. Çok kutsal bir mesleği icra eden ve geleceğin güvencesi olan çocuklarımızın yetişmesinde büyük emeği bulunan öğretmenlerin ülkemizi çağdaş uygarlık noktasına taşımak hedefiyle özverili çalışmalarına tanık olmaktayız. Eğitim ve en önemli unsuru öğretmenlerimiz; sistemiyle, anlayışıyla, kadrosuyla, okullarıyla, öğrencileriyle ve tüm öğeleriyle bir amacın temsilcileri olmuşlardır. Bu amaç Başöğretmenimiz Atatürk’ün çizdiği yolu işaret etmektedir. “Öğretmenler, yeni nesil sizlerin eseri olacaktır” diyerek, en değerli yapı taşları öğretmenlerimize verilen önem vurgulanmış, yüklenen --------- misyon belirlenmiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle, bu kutsal görevi ifa eden ve özveriyle çalışan değerli öğretmenlerimizin 24 Kasım öğretmenler gününü kutluyor, görevleri sırasında şehit olan eğitimcilerimiz ile ebediyete intikal eden öğretmenlerimizi de  rahmet ve saygı ile  anıyorum.

Hüseyin ŞANVERDİ