today26 Nisan 2024 Cuma Saat 13:58
Cemil Meriç’in Anısını Yaşatmaya Devam Ediyoruz

2013, Ödüllü, 2. Cemil Meriç Yazı Yarışması

Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Şanverdi’nin desteğiyle; Reyhanlılı araştırmacı, düşünür, yazar Cemil Meriç’in anısını yaşatmak, felsefesini, ideallerini, sanatçı kimliğini gelecek nesillere aktarmak, edebiyatımıza değerli eserler kazandırmak amacıyla, Reyhanlı Belediyesi ile Aalen-Antakya Kültür Derneği’nin Lise öğrencilerine yönelik düzenledikleri “2013, Ödüllü, 2. Cemil Meriç Yazı Yarışması” başladı.

Aalen-Antakya Kültür Derneği, Sayın Mehmet Karasu Başkanlığında, Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Şanverdi’nin açmış olduğu “Cemil Meriç Yazı Yarışması” dan dolayı Başkanımıza plaket takdim etti. Başkanımız Sayın Hüseyin Şanverdi yaptığı açıklamada; Ülkemizin yetiştirdiği, ileri gelen ilim adamı Cemil Meriç adına atılan her adımda bu ismi yaşatmanın heyecanı içerisindeyiz. Büyük eserler bırakarak, geleceğine ışık tutan Cemil Meriç adına yapılan her etkinliğe Reyhanlı Belediyesi olarak destek verdik, vermeye de devam edeceğiz. Valimizin de onayı ile Cemil Meriç ‘in doğduğu evi restore ettireceğiz. Reyhanlı Cemil Meriç kültür evi projemiz hizmete girecek, Halk Eğitim merkezinde yapılan Cemil Meriç kültür merkezi de faaliyete başlamıştır. Ayrıca ilçemizde Cemil Meriç Adına Anadolu Lisesi ve İlköğretim okulu bulunmaktadır. Şimdi de 2013, Ödüllü, 2. Cemil Meriç Yazı Yarışması’nı başlatmış bulunmaktayız. Tüm Türkiye’den eserlerin toplanacağı yarışma31 Ağustos 2013 tarihinde son bulacaktır.” Dedi.

Yarışma Koşulları:

1. Yarışma dili Türkçedir.

2. Yarışma, lise öğrencileri arasında düzenlenmektedir.

3. Yarışmaya Türkiye sınırları içinde veya dışında yaşayan lise ve dengi okullarda eğitim gören bütün öğrenciler Türkçe yazmak kaydı ile katılabilir.

4. Konu: “Kitap Hayattır”

5. Teknik: Tercih edilen yazı türlerinden, (öykü, şiir, deneme, makale… ) sadece biri kullanılacaktır.

6. Yarışmacılar eserlerini gönderirken açık ad, adres ve kimliklerini belirtecekler, rumuz kullananlar yarışma dışı bırakılacaktır.

7. Yarışmacılar özgün eserlerini; bilgisayar ortamında, Word programında, Arial karakteri ve 1.5 ara ile yazmış olacaktır.

8. Yarışmacılar altı kopya hazırladıkları eserlerini aşağıda belirtilen adrese elden, Posta veya kargo ile göndereceklerdir.

9. Yarışma dosyası ile birlikte 3.tekil şahısın diliyle yazılmış, yarım sayfayı geçmeyen, açık adres, telefon, varsa elektronik posta adresinin bulunduğu özgeçmiş gönderilecektir.

10. Yarışmaya gönderilen dosyalar daha sonra yazarlarına veya başka bir adrese iade edilmeyecektir.

11. Seçiciler Kurulu kararı kesindir.

12. Yarışma sonucunda dereceye giren ve yayımlanmaya değer görülen yazılar bir kitapta toplanacaktır.

13. Kitaba giren yazıların yazarlarına telif bedeli olarak beşer adet kitap verilecektir. Her yarışmacı bu kuralı kabul etmiş olarak yarışmaya girer.

14. Yarışmaya son katılım tarih: 30 Ağustos 2013’tür

15. Yarışma sonuçları 30 Eylül 2013 tarihinde basın aracılığı ile açıklanacaktır. Ödül töreni 15 Ekim 2013 tarihinde ünlü düşünürün doğum yeri Reyhanlı’da gerçekleştirilecektir.

Seçiciler Kurulu

Hüseyin Şanverdi: Reyhanlı Belediye Başkanı

Dr. Yusuf Güler : Reyhanlı Kaymakamı

Prof. Dr. Ümit Meriç

Sinan Seyfittinoğlu (Gazeteci, Yazar)

Metin Turan (yayıncı, Şair, Yazar)

Halil İbrahim Yelkaya (Emekli Eğitimci)

Tülay Atar Avşar (MKÜ Öğretim Üyesi)

Behiye Suna (Eğitimci)

Yarışmada dereceye giren ilk on üç dosya ödüllendirilecektir.

Birincilik ödülü: 500 TL.

İkincilik ödülü: 400 TL

Üçüncülük ödülü: 300 TL.

Mansiyon ödülleri (10 dosya): 150’şer TL

Ayrıca ilk üç dereceye girenlere birer plaket, tüm katılımcılara da birer katılım belgesi verilecektir.

Öykülerin gönderileceği adres:

Aalen Antakya Kültür Derneği