today16 Nisan 2024 Salı Saat 17:12
Ankara’da Hatay Günleri Etkinlikleri Yapıldı

4 - 8 Kasım 2015 tarihleri arasında Ankara Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) yapılan Hatay'ın yerel zenginliklerinin ortaya çıkarılması, korunması, yaşatılması, sosyal, kültürel, ekonomik ve turistik değerlerinin tanıtılması maksadıyla Hatay günlerinde Reyhanlı Belediyesi Standı en beğenilen stant olarak yoğun ilgi gördü.

Belediye Başkanımız Hüseyin Şanverdi, Reyhanlı Belediyesi standına ziyarete gelen konukları ağırladı. Ayrıca Hatay valisi Ercan Topaca, Hatay’ın ilçe Belediye Başkanları, Reyhanlı İlçe Meclis Üyeleri, iş adamları, sivil toplum kuruluşu Başkan ve temsilcileri ve çok sayıda vatandaş Hatay Günleri Fuarına katıldılar.
Başkanımız Hüseyin Şanverdi'nin özenle hazırlattığı ve çeşitli yöresel zenginliklerin ücretsiz sunulduğu stant, ziyaretçilerin ilgi odağı oldu. Stant da Reyhanlı'nın kültürel zenginliklerinin tanıtıldığı katalog ve kitapların yanı sıra, yöresel Reyhanlı nar ekşisi, Meyan Şerbeti, Reyhanlı zahteri, zeytinyağı, zeytinyağlı defne sabunu ve çeşitli yöresel yiyecekler tanıtılarak ziyaretçilere ikram edildi. Ayrıca Reyhanlılı ev hanımları tarafından Mikro Krediden aldıkları destekle hazırlamış oldukları el işi yazmalar gelen misafirlerin ilgisini çekti.
Milletvekillerinin ve Bürokratların da ziyaret ettiği Reyhanlı Belediyesi standı büyük beğeni topladı. Tüm ziyaretçiler ve özellikle Ankara'da yaşayan Reyhanlılı hemşerilerimiz gösterilen ilgiden ve yapılan etkinliklerden büyük memnuniyet duyduklarını ifade ettiler.