today18 Nisan 2024 Perşembe Saat 21:49
Başkanımız'ın Kurban Bayramı Mesajı

İnsani ve toplumsal değerlerin yoğun olarak hissedildiği ve yaşandığı, İslam âleminde yardımlaşma, dayanışma ve şefkat duygularının zirveye ulaştığı, Millet olarak mutluluğumuzun doruğa çıktığı mübarek Kurban Bayramına ulaşmanın heyecanını yaşıyoruz.

Karşılıklı sevgi, saygı ve dayanışma duygularının arttığı bayram günlerinde, barışın ve huzurun değeri bir kat daha artmaktadır. Manevi değerlerimizin kuvvetlendiği bir Kurban Bayramı'nda daha yaşadığımız sıkıntı ve acıları geride bırakarak geleceğe güvenle bakacağımız günlere adım attığımız inancındayım.

Bayramlar; insanlar arasında karşılıklı sevgi ve saygı bağlarını pekiştiren, dargınlıkları unutturup kardeşçe kucaklaştıran, milli birlik ve beraberliği, bir arada yaşama arzusunu kuvvetlendiren, milli ve dini duyguların, örf ve adetlerin uygulandığı müstesna günlerdir. Toplum hayatında büyük bir önem taşıyan, birleştirici, bütünleştirici özelliği ile bizleri bir araya getiren, yardımlaşma ve dayanışmanın en güzel örneklerinin yaşandığı bu bayramda halkımızla aynı güzel duyguları paylaşmanın sevinci içerisindeyiz.

Kurban Bayramı bizlere; Hz. İbrahim ve Hz. İsmail’in sadakat ve teslimiyetini hatırlatır. Bu ibadet bir yandan kişinin Allah’a yakınlaşması, diğer yandan dayanışma ve yardımlaşma bilincinin gelişmesini ön görür. Bizler de Kurban ibadetinin manevî ikliminde bir gönül yüceliği yakalayıp Rabbimize yakınlık arayışında olacağız.

Bayramın beraber --------- yaşadığımız topluma, tüm insanlığa barış ve huzur getirmesini diliyor; Aziz Milletimizin, değerli vatandaşlarımızın ve tüm İslâm âleminin Kurban Bayramını kutluyorum.

Hüseyin ŞANVERDİ

BAYRAMLAŞMA PROGRAMI

Tüm Kamu Kurumlarının ortaklaşa yapacakları Geleneksel Bayramlaşma 25 ekim 2012 Bayramın 1.günü saat: 14.00 ile 15.00 arasında Belediye Hizmet Binası Önü, Atatürk Meydanında yapılacaktır.