today19 Nisan 2024 Cuma Saat 16:06
Başkanımız Mehmet HACIOĞLU'nun dünya Engelliler Günü Mesajı

Toplumumuzun önemli bir parçasını oluşturan engelli vatandaşlarımızın yaşam kalitesinin artırılması bizim temel önceliğimizdir. Bu temel öncelik için herkes üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmek zorundadır. Toplumsal hayata onurlu, etkin ve eşit bir şekilde katılmak herhangi bir engeli olmayanlar kadar engelli bireylerin de en doğal hakkıdır.

Hepimiz, birer engelli adayıyız. Her birey gibi engelli kardeşlerimizin de hayatlarını en güzel şekilde sürdürmeleri en doğal haklarıdır. Bu konuda devletimize ne kadar görev düşüyorsa aynı şekilde, yerel yönetimlere, halkımıza ve sivil toplum kuruluşlarına da büyük görevler düşmektedir. Özellikle engelli vatandaşlarımızın toplumsal yaşama katılabilmelerinin önündeki tüm fiziki engelleri kaldırmak yerel yönetimlerin asli görevidir. Reyhanlı Belediyesi olarak bizler de engelli kardeşlerimiz için hizmetler üretmeye devam edeceğiz.

Her şeye rağmen bütün engelleri aşma azmi ve kararlılığına sahip tüm engelli vatandaşlarımızı yürekten kutluyor ve zihinlerdeki engellerin kalktığı bir toplumda hep birlikte mutluluk ve sağlıkla yaşamayı diliyorum.

Mehmet Hacıoğlu