today19 Nisan 2024 Cuma Saat 02:18
Başkanımız TRT Çukurova Radyosuna Konuk Oldu

Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Şanverdi; TRT Çukurova Radyosu tarafından canlı yayına davet edildi. Gerçekleştirilen projeler ile ilgili sorular soran spiker, Reyhanlı Belediyesi bünyesinde gerçekleştirilen projelerin ses getirdiği vurgusunu yaptı. “Çalışan Kadınlar Toplumsal Gelişim Sağlar” isimli Proje hakkında ayrıntıları soran TRT Çukurova Radyosu spiker’i Alper Yetgün Reyhanlı’ya duyduğu özlemi de dile getirdi.

Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Şanverdi konuyla ilgili şunları söyledi; Avrupa Birliği Bakanlığı, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’nın açmış olduğu,2011 Teklif Çağrısı döneminde Avrupa Birliği Mesleki Eğitim Programı Leonardo da Vinci Hareketlilik Projeleri kapsamında kabul edilen projemizdir.

Bu Proje Belediye Başkanlığımız Tarafından Nihai halini alan ve yürütülen projelerden biridir. Uygulamaya koyduğumuz bu proje kapsamında; 42 Bayan öğrencimizi Avrupa’ya gönderiyoruz. Bu proje Eğitim, gezi içerikli ve çok amaçlı 1 aylık programı kapsıyor. 200 Bin TL ile desteklenen bu proje Türkiye’de derece almış ve Reyhanlılı değerli öğrencilerimizin yararlanması sağlanmıştır.

Bu proje kapsamında öğrenciler Çocuk Gelişimi, Bilişim ve Giyim Üretim alanlarında Çek Cumhuriyeti ve Almanya’ya gidecekler. Geçtiğimi Pazar günü Çek Cumhuriyetine gidecek 2 grup 28 Öğrenciyi gönderdik. Kalan 14 kişilik grubu 30 eylül Pazar günü inşallah Almanya’ya uğurlayacağız.

Avrupa Birliği Sertifikalı dil ve eğitim kursları ile desteklenen programın öğrencilerimize büyük katkı sağlayacağı kanaatindeyim. Amacımız öğrencilerimize elimizden gelen desteği sağlayarak, onların en iyi şekilde yetişmesine katkıda bulunmaktır. Ekibimizle hükümetimizce bizlere sunulan fırsatları, bizlerde değerlendirerek vatandaşlarımıza yansıtıyoruz. Avrupa Birliği Bakanlığımızın açtığı --------- tüm programları takip ediyoruz. Yeni projelere ve yeniliklere açık bir Reyhanlı Belediyesi olarak en iyiyi yapmayı hedefliyoruz” dedi.

{hwdvs-player}id=15|width=560|height=340{/hwdvs-player}