today26 Nisan 2024 Cuma Saat 04:25
Belediyeler Birliği’nin Reyhanlı Belediyesi’ne Hediyesi

Türkiye Belediyeler Birliği Gaziantep, Hatay ve Şanlıurfa’ya sığınan Suriyeli mültecilere şehrin kapılarını açan belediyelerimize yardım elini uzattı. Suriyeli mültecilere Gaziantep, Hatay ve Şanlıurfa’da hizmet veren dokuz farklı belediyeye iş makinesi, çöp kamyonu ve hasta nakil aracından oluşan araç yardımı yapıldı. Bu Belediyelerden birisi olan Reyhanlı Belediyesi’ ne Kazıcı ve yükleyici iş makinesi hediye edildi.

Artan nüfus sayısı nedeniyle hizmetlerini yerine getirmede zorluk çeken belediyelerimize destek olmak amacıyla Türkiye Belediyeler Birliği tarafından alınan araçlar, Ankara’da düzenlenen törenle Birlik Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Kadir TOPBAŞ tarafından Reyhanlı Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin ŞANVERDİ'ye teslim edildi.

Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Topbaş, Belediye Başkanları, Birlik Genel Sekreteri, Genel Sekreter Yardımcıları ve Birlik personelinin de katılımı ile düzenlenen törende bir de konuşma yaptı. Başkan Topbaş, Birlik olarak hem ülkemizde hem de dünyada doğal afetler ya da başka durumlarda belediye hizmetlerini yerine getirmede zorluk çeken belediyelere destek olunmaya çalışıldığını kaydetti. Başkan Topbaş, “Suriye’de kan, gözyaşı ve katliam var. Dünya insanlığı olarak barışın tesisini sağlanması arzusundayız. Tüm insanlara eşit mesafedeyiz. Bugün burada Suriyeli mültecilere kentlerinde hizmet veren bazı belediyelerimize bir nebze olsun destek olmak üzere ihtiyaçları olan araçları takdim ediyoruz” şeklinde konuştu. Törenin ardından Başkan Topbaş beraberindeki belediye başkanları ile araçların önünde fotoğraf çektirdi.