today26 Nisan 2024 Cuma Saat 23:19
Reyhanlı Belediyesi 500 Kişilik İftar Çadırı ve Ramazan Etkinlikleri Yapmaya Hazırlanıyor

Reyhanlı Belediyesi, ramazan ayında dar gelirli ve yoksul ailelerin iftarlarını gönül rahatlığı ile yapabilmelerini sağlamak amacı ile her gün 500 kişiye sıcak yemek hizmeti vermeyi ve Ramazan ayı boyunca sanatsal ve kültürel etkinlikler yapmaya hazırlanıyor.

Belediye Başkanımız Hüseyin Şanverdi konuyla ilgili yaptığı açıklamasında; "İnsani değerlerin ve duyguların öne çıktığı, kardeşlik, sevgi ve hoşgörünün yeşerdiği önemli bir zaman dilimi olan Ramazan ayını karşılayacak olmanın mutluluğunu yaşamaktayız. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Allah'ın izni ile Belediye Hizmet binası önünde kurulacak olan iftar çadırımızda birlik ve beraberlik içerisinde iftarımızı eda edecek olmanın heyecanını yaşıyacaz. Birlik ve beraberliğin simgesi bu Ramazan-ı Şerifte iftarımızı birlikte yapalım, beraberliğimizi pekiştirelim ve bu hayırlı süreçten birlikte yararlanalım istiyoruz. İftar çadırımızda 500 kişiye tabldot usulü sıcak yemek dağıtımı yapmayı planlıyoruz. Ailesi ile birlikte iftarını yapmak isteyen dar gelirli ve ihtiyaç sahibi olan hemşerilerimize de iftardan önce 1500 kişilik sıcak yemek dağıtımı yapmayı öngörmekteyiz. Bu kapsamda işinde uzman kadromuzu oluşturduk. Allahın izni ile sorunsuz bir ramazan geçirmeyi hedefliyoruz. Hayırsever vatandaşlarımızdan ihtiyaç sahiplerine iftar yemeği vermek isteyenleri, belediyemize bekliyoruz. Hayırsever vatandaşlarımızın verecekleri miktarın hiçbir öneminin olmadığını buradan söylemek istiyorum. Amacımız birlik ve beraberliğimizi pekiştirerek ihtiyaç sahiplerinin yanında olduğumuzu onlara hissettirerek Allahın rızasını kazanmak olacaktır. İhtiyaç sahiplerine bu hizmeti verirken iftarda evine yetişemeyecek durumda bulunan esnaf ve çiftçi kardeşim sizi de iftar çadırımıza bekliyoruz, ülkemizin huzur ve güvenliğini temin için nöbet tutan asker ve polis kardeşlerim sizi de iftar çadırımıza bekliyoruz, yolu bir vesile ile şehrimizden geçen yolcu kardeşim sizi de iftar çadırımıza bekliyoruz, evinde iftar yapacak kimsesi olmayan amcalarım, teyzelerim sizi de iftar çadırımıza bekliyoruz… gelin bir olalım, dualarla birlikte iftarı karşılayalım" dedi.

Öte yandan Başkanımız, Reyhanlı'da on bir ayın sultanı ramazanın manevi iklim ve atmosferini şehrimizde yaşatmak, Birlik ve beraberliğimizin pekişmesi adına Ramazan ayı boyunca sanatsal ve kültürel etkinlikler yapılacak.

Ramazanda animasyonlardan Hacivat ve Karagöz orta oyununa ve Semazen gösterilerine kadar onlarca etkinlik Reyhanlılılarla buluşturulacak. Ramazan etkinlikleri, Reyhanlı Belediye binası önünde bulunan alanda gerçekleştirilecektir. Tüm halkımız davetlidir.