today19 Nisan 2024 Cuma Saat 05:04
Reyhanlı'da Türkiye Suriye Dostluk Festivali

Reyhanlı Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Şanverdi öncülüğünde Belediye Binası Önünde Türkiye Suriye dostluk festivali yapılacağı bildirildi.

20 – 21 Mayıs 2015 Çarşamba Perşembe günleri Belediye Binası Önünde geniş kapsamlı bir festival yapılacak. Türkiye Suriye sanat sergisi, Folklor gösterileri, müzik dinletileri, masa tenisi turnuvası, çocuk oyun grupları yarışmaları ve çeşitli eğlencelerle renklenecek festival dahilinde 21 Mayıs Perşembe saat: 20.00’de Tayfur Sökmen Stadyumunda Uğur IŞILAK konseri de olacak.

Belediye Başkanı Sayın Hüseyin Şanverdi yaptığı açıklamada: "Yaşanılan iç savaştan dolayı ülkemize sığınan Suriyeli misafirlerimize kucak açtık. Köklü temellere dayanan tarihimizin ve akrabalık ilişkilerimizin yanı sıra Müslüman kardeşliğimizin de ortak payda olduğu noktasında misafirperver bir duruş sergileyen ülkemiz tüm dünya ülkelerine örnek olmuştur. Bu yıl 20-21 Mayıs tarihlerinde düzenleyeceğimiz “Türkiye Suriye Dostluk Festivali” kapsamında bu bütünlüğü pekiştirmek ve kardeşlerimizle birlikte Reyhanlı’yı tamamladığımızı tüm dünyaya göstermeyi hedefliyoruz. Düzenleyeceğimiz festival alanında Suriye ve Türkiye kültürleri sergilenecek, sanatsal alanlarda benzer ve ayrı yönlerimiz sunulacak olup; folklor, müzik, el işi ürünleri ve yemek gibi birçok alanda kültürler, tüm şehirlerden gelen misafirlerimize tanıtılacaktır. Sanatçı Uğur IŞILAK’ın da sahne alacağı bu festivale tüm halkımız davetlidir" dedi.