today19 Nisan 2024 Cuma Saat 11:44
Yenişehir Karstik Gölünün Turizme Kazandırılması Projesi Basın Bülteni

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı, Turizm Altyapısının Geliştirilmesi “Küçük Ölçekli Altyapı” ile Tarıma Dayalı Sanayinin Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında Reyhanlı Ticaret Borsası olarak ajansa sunmuş olduğumuz TR63-1-TRZM-044 referans nolu Yenişehir karstik gölünün turizme kazandırılması projemiz hibe almaya hak kazanmıştır. Projemize ilişkin bilgiler aşağıda sunulmuştur.

Projemizin Adı: Yenişehir karstik gölünün turizme kazandırılması

Bütçesi: 126.501,00 TL

Hibe oranı: % 75

Doğaka tarafından sağlanan destek: 94.875,75 TL

Belediyemiz tarafından sağlanan eş finansman desteği: 31.625,25 TL

Projemizin Genel Amaçları:

Bölgede tarihi ve kültürel dokunun korunup turizme kazandırılması, alternatif turizm potansiyelinin harekete geçirilerek  turizmin çeşitlendirilmesi, bölgeye gelen turist sayısının ve konaklama sürelerinin artırılarak bölgenin kültür ve turizm açısından cazibe merkezi haline dönüştürülmesine katkı sağlanması,

Özel  Amaçları:

1-Doğal kaynak zenginliklerinin  hareket geçirilerek  ilçe turizminin çeşitlendirilmesi, 2-İlçede bulunan doğal kaynakların turizme kazandırılması, 3-İlçe turizminin tanıtım, işaretleme, çevre düzenlemesi, araç olarak kullanılarak geliştirilmesi ve bölgenin  turizm açısından cazibe merkezi haline getirilmesi, yerli ve yanacı turistlerin ziyaret olabaklarının kolaylaştırılması ve artırılması, 4-Festival turizmi yoluyla ilçede turizmin canlı tutulması ,5- Yenişehir gölü çevresinde yöresel tadlarımızın ve yöresel el sanatlarımızın turizme kazandırılması

Proje ile ilçemiz için neler yapılacak:

1-İlçe merkezinde bulunan Yenişehir doğal (karstik) gölü ve çevresinde düzenlemeler yapıldı ve  kültürpark’a  dönüştürülmesi, 2-Gölde gezinti teknesi alanı oluşturulması,3- Göl etrafını çevreleyen ağaçlık alanda göl ve ilçedeki diğer tarihi ve kültürel değerler (ören yeri, kalıntı, kaplıca) hakkında bilgi vermesi, yol ve yön bilgilendirmesi  amaçlı  4 dilli(Türkçe,İngilizce, Arapça ve Frasça) destekli led pano konulması, 4-Göl etrafına sportif faaliyetler amaçlı yürüyüş parkuru inşa edilmesi, 5-Göl etrafı ışıklandırma sistemi kurulması, 6-Her yıl göl kenarında düzenli olarak gerçekleştirilecek aba güreşleri festivali için alan oluşturulması, 7- Festival esnasında yöresel değerlerimizin ve tanıtımının yapılacağı standlar oluşturulması, 8-Gölün doğal dengesine uygun ahşaptan yöresel ürünlerimize ( yöresel tadlarımız ve el sanatlarımız) ın tanıtımı için tanıtım merkezi inşa edilmesi sağlanacaktır.

www. reyhanli.bel.tr

Adres: Fevzi Çakmak Cad. Süleyman Altunlu İşhanı Kat 3 Reyhanlı/HATAY  Telefon: 413 51 20   fax: 413 14 28

Bu basın bülteni T.C. Doğu Akdeniz kalkınma Ajansının desteklediği Yenişehir karstik gölünün turizme kazandırılması projesi kapsamında --------- hazırlanmıştır.İçerik ile ilgili sorumluluk T.C. Reyhanlı Ticaret Borsasına aittir.T.C. Doğu Akdeniz Kalkınma ajansının görüşlerini yansıtmaz.