today16 Nisan 2024 Salı Saat 10:09
Reyhanlı Sanayi Sitesinin İlk Adımı Atıldı

Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Şanverdi’nin girişimleriyle Reyhanlıya Büyük bir yatırım daha yapılıyor. Yıllardır esnafın hayalinde bulunan yeni Sanayi Sitesini ilk adımı atıldı. Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Şanverdi, Reyhanlı Ak Parti İlçe Başkanı Sayın Mehmet Hacıoğlu, Torna ve Demirciler Odası Başkanı Sayın Süleyman Sırrı Ataş, İlçe Meclis Üyeleri ve çok sayıda esnafın katıldığı Sanayi Sitesi ilk toplantısı Reyhanlı Belediyesi Saray Düğün Salonunda yapıldı.

Başkanımız Sayın Hüseyin Şanverdi yaptığı konuşmada;

“Sekiz Buçuk yıllık zaman zarfında; tek düşüncemiz Reyhanlı’ya ve sizlere hizmet etmek olmuştur. Bu hizmetleri bu güne kadar tüm imkanlarımızı kullanarak yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz.

Reyhanlı Büyüyor, Değişiyor ve Gelişiyor.

Reyhanlı artık eski Reyhanlı değil;

Bu değişim ve Gelişim süreçlerinde büyük adımlar attık;

272 adet daireli 1. etap Toki’yi vatandaşlarımızın kullanımına sunduk. 2. etapta Cüdeyde mevkiinde 464 konut inşaat çalışmalarımız bitmek üzere.

200.000 Ton Sıcak Asfalt ve 300.000 Ton Stabilize Malzeme Kullanarak Yollar yaptık. Şehrimize Yakışır Bir Saat Kulesi Kazandırdık Yenişehir ve Esentepe Mahallesinde yeni Sağlık Ocakları yaptık Hatay’ın En Büyük Düğün Salonunu Reyhanlı’da Açtık 10.000 M² Kapalı Alana Sahip Yeni Pazar Yerini Halkımızın Hizmetine Sunduk Yeni İtfaiye Binamızı Şehir Merkezinde Yaptık İlçemize Modern Stadyum Kazandırdık Reyhanlı Gençlik ve Spor Merkezi Yaptırdık Elektrik Kablolarını Yeraltına Aldık Ağaçlandırmaya büyük önem verdik. Caddelerimizi Daha Güvenli Hale Getirdik Şehrimize Modern Camiler Kazandırdık Eğitime Büyük Önem Verdik

Dönemimizde Milli Eğitime Bağlı 14 Okul, 315 derslik yapıldı ve hayata geçirildi. Okullara kütüphaneler yaptırdık, kitaplar hediye ettik. Bazı Okulların bakım ve onarımını üstlendik.

Katı Atık Transfer Merkezi Oluşturduk Şehrimizin Mezarlık Alanı Sıkıntısını Çözdük Yeni Mezbahane Hizmete Girdi Yeni Araçlarımızı Belediye Araç Filosuna Kattık Yeni Çocuk Parkları Yaptırdık

Yine dönemimizde;

Reyhanlı Bağlantılı Duble Yollar Yapıldı Reyhanlı Barajı Yapımı Çalışmaları Hızla Devam Ediyor Yeni Adalet Sarayı ile Yeni Hükümet Konağı Vatandaşlarımızın Hizmetine sunuldu

Bundan Sonraki Çalışmalarımızdan Bahsetmek İstiyorum;

Cilvegözü yolu üzerinde, Hac konaklama tesisi üzerine 55.000 m2 alana Tır Garajı ve Dinlenme tesisi kompleksi yapacağız. Kamulaştırma çalışmalarımız bitti, proje çalışmalarımız en kısa zamanda başlayacak.

Yeni Adliye Binası civarında, Kültür Merkezi İnşa edeceğiz. 7500 m2 alan üzerin 4500 m2 kapalı alana sahip, Reyhanlımıza yakışır Kültür Merkezinin Projesi bitti, İhale çalışmalarına başladık.

3. Etap TOKİ Sosyal Konut Evlerini de şehrimize kazandırıyoruz. Cilvegözü Mahallesinde 522 adet konut çalışmamız başladı, En kısa sürede de ihaleye süreci başlayacak.

Bildiğiniz gibi çevre temizliğine büyük önem veriyoruz. Çatal Höyükte arıtma tesisi yapıyoruz. Projemiz bitti ihale çalışmalarını yapıyoruz.

Yeni bir spor kompleksi düşüncemiz var. Stadyumun yanında 36.000 m2 lik alanda, Reyhanlı’ya yakışır, bir spor kompleksi inşa edeceğiz. İmar çalışması bitti, proje çalışmalarımızı başlattık. Uzun yıllardır hep beraber hayal ettiğimiz fakat bugüne kadar gerçekleştiremediğimiz Küçük Sanayi Sitesini yapıyoruz. Kamulaştırma çalışmalarımız bitti. 211.000 m2 Alanın tapusunu aldık bütün esnaf kardeşlerimize hayırlı olsun. 49.000 m2 lik maliye arazisinin de tapu alım işlemleri devam etmekte, en --------- kısa sürede onu da alacağız. Toplam Sanayi Sitesi alanı 260.000 m2 olacak. Tarih Hayal Edenleri Değil, Hayallerini Gerçekleştirenleri Yazar Bizde Hayallerimizi Gerçekleştirerek Tarih Yazıyoruz, Yazmaya da Devam Edeceğiz… Hepinizi Saygı ve Sevgiyle Selamlıyorum.” Dedi.

Torna ve Demirciler Odası Başkanı Sayın Süleyman Sırrı Ataş ise yapılan çalışmanın önemini vurgulayarak, esnaflardan gelen soruları cevapladı. Esnafların Büyük memnuniyet duydukları proje için kayıt süresi 20 gün olarak belirlendi.