today10 Mayıs 2024 Cuma Saat 22:22
Başkanımız; İlçe Emniyet Müdürlüğünün Kask Dağıtım Programına Katıldı

Reyhanlı İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından organize edilen ve Reyhanlı Belediyesi tarafından finanse edilerek temin edilen 150 adet motosiklet kaskı, yoğun katılım ile motosiklet sürücülerine dağıtıldı.

İlçe Emniyet Müdürümüzün ev sahipliğini yaptığı programa; Belediye Başkanımızın yanı sıra Garnizon Komutanı Hacı Nuri Ünal, Reyhanlı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necmettin Zaroğlu, Borsa Başkanı Bülent Karaca ve Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı ile motosiklet sürücüleri katıldı.
Başkanımız konu hakkında yapmış olduğu açıklamasında; "Sevgili gençler, saygıdeğer katılımcılar… Trafik kazaları ülkemizde yaralanmalara bağlı ölüm nedenlerinin ilk başında yer almaktadır. Motosiklet kazalarının tüm trafik kazaları içindeki oranı ülkeden ülkeye şehirden şehre değişiklik gösterse de, motosiklet kazalarında yaralanma olasılığı araba kazalarına göre çok daha yüksektir. Araba kazalarında yaralanma oranı yüzde 20 iken motosiklet kazalarında bu oran yüzde 80'in üzerine çıkmaktadır. Yani Motosiklet sürücülerinin trafik kazalarında araç içinde seyahat edenlere oranla 16 kat daha fazla ölüm ve 4 kat daha fazla yaralanma riskine sahip olduğu bir gerçektir. Motosikletlerde en önemli koruma malzemesi koruma başlığı yani kasktır. Motosiklet kazaları şiddetli kazalar olduğundan, yaralanma sıklıkla sürücünün araçtan fırlayarak duran bir nesneye veya yere çarpmasına bağlı kafa travması sonucunu doğurmaktadır. Koruyucu başlıklar sert dış yapıları ile darbeleri yumuşatır ve dağıtır, ciddi kafa yaralanmalarını önler, nesnelerin doğrudan kafa ile temasını engeller. Emniyet Müdürümüz ilçemizdeki tescilli ve tescilsiz olmak üzere toplam 15.000 adet motosiklet olduğunu bildirdi. Bu sayı hiçte azımsanmayacak kadar büyüktür. Ancak kask kullananların sayısı ise yok denecek kadar azdır. Bu proje ile amacımız, motosiklet sürücülerinin tamamına kask kullandırmayı özendirmektir. İlk etapta 150 adet kaskımızı siz motosiklet sürücülerimize dağıtıyoruz. Umarım motosiklete bindiğiniz anda kaskınızı takarsınız. Ayrıca ilçemiz, Mobese sistemi üzerinden 24 saat izlenmektedir. Trafik kural ihlali yapanlar tespit edilerek idari yaptırımları adreslerine gönderilmektedir. Kask kullanımı motosiklet sürücülerine zorunlu olduğundan kullanmayı alışkanlık haline getirelim. Her an birileri tarafından izlendiğimizi unutmayalım. Kaskımızı kullanarak ölüm ve yaralanmayı en aza indirelim. İlçemizi kask kullanımında Hatay ve Türkiye birincisi yapalım. İlginizden dolayı teşekkür ediyor, kazasız, sağlıklı, mutlu günler diliyorum."dedi.