today27 Nisan 2024 Cumartesi Saat 17:30
Başkanımız Reyhanlı'ya Fakülte İstedi

Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya'yı Ziyaret ederek ilçemize fakülte kurulması isteğinde bulundu.

MKÜ Reyhanlı Meslek Yüksek Okulu Müdürü Mehmet Duruel, Reyhanlı'da Yüksek Öğretimi Geliştirme Derneği Başkanı Mehmet Saruhan ve YÖG Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Horoz ile birlikte Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Hasan Kaya'yı makamında ziyaret eden Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, ilçemize fakülte kurulması talebinde bulundu.
Başkanımız ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, " Sayın rektörümüz Hasan Kaya'ya özellikle Reyhanlı'ya kurulmasını istediğimiz fakültenin ilçemiz, tarım ağırlıklı ekonomik bir yapıya sahip, çağın gerektirdiği şartlar doğrultusunda hizmetler sunulması ve Uluslararası ticaret, uluslararası nakliyecilik, uluslararası lojistik gümrükleme ve finans gibi alanlar ilçenin gelişen sektörleri olarak gündeme gelmektedir. Bu alanlara entegre olabilecek okulun ilçemize kazandırılması için gerekli her türlü yatırımı ve desteği sağlamaya hazır olduğumuzu belirttim. Artan nüfus, beraberinde yeni altyapı yatırımlarını gerektirdiği gibi kentin ekonomik, sosyal ve kültürel bakımından gelişimi için de yeni arayışları gündeme getirmiştir. Yükseköğretim, bu alanda ele alınması gereken en önemli konu olarak görülmektedir. Bu hizmetin şehrimize kazandırılması için üzerimize düşen yer tahsisi olsun, yatırımın desteklenmesi olsun ve buna benzer her türlü konuda elimizi taşın altına koymaya hazırız. Gayemiz inşallah en kısa süre içinde ilçemize fakülte düzeyinde eğitim veren bir okul kazandırmaktır. Gerek ilçemizin gelişimi gerekse üniversitemizin nitelik ve niceliksel gelişimi doğrultusunda belediye olarak siz değerli Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörlüğü ile iş birliği ve dayanışma içerisinde lisans düzeyinde bir okulun ilçemize kazandırılması hususunda - desteklerinizi bekliyoruz" dedi.