today27 Nisan 2024 Cumartesi Saat 11:19
Gıda Denetimleri Devam Ediyor

Reyhanlı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri gıda denetimlerine devam ediyor. Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Şanverdi’nin görevlendirdiği  ekipler, tüm cadde ve sokaklarda bulunan; gıda imalathaneleri, lokanta, fırın, kasap, pastane ve kahvehanelere periyodik denetlemeler gerçekleştiriliyor.

Denetimlerde, mevzuat gereği uyarınca cezai işlemler uygulanıyor. Fırınlarda gerçekleştirilen denetimlerde 220 ekmeğe; gramaj eksikliği nedeniyle el konuldu. Kasaplara yapılan denetimler sonucu da;25 kgkaçak kesim ete el konularak imha edildi. Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Şanverdi  konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede; “Halkımızın sağlığı için yaptığımız denetimler, aralıksız devam ediyor. Temel prensibimiz; gıda üreten veya satan tüm iş yerlerinde mevzuat kurallarına ve hijyene uyulmasını sağlamaktır. Bu kurallara uymayan iş yerlerinde para cezasından, kapatma cezasına kadar çeşitli yaptırımlarda bulunulduğunu belirtmek isterim. Ayrıca kurallara uygun; gıda üreten veya satan tüm iş yerleri sahiplerine de hassasiyetlerinden dolayı --------- teşekkür ediyorum.” Dedi.