today26 Nisan 2024 Cuma Saat 16:45
Reyhanlı Belediyesi ve Ticaret Odası Projesi ile Öğrenciler AB Yolcusu

Avrupa Birliği Hayat Boyu Öğrenme Leonardo Da Vinci eğitim Programı projeleri kapsamında; Belediye Başkanı Hüseyin ŞANVERDİ ve Ticaret Odası Başkanı Necmettin ZAROĞLU Öncülüğünde gerçekleştirilen; “Avrupa’daki Teknolojik Uygulamalar”  Projesi Türkiye’de derece alarak kabul edildi. Koordinatörlüğünü Kültür Müdürü  Eğt.Uzm. H.Hakan TÜRKER’in yaptığı Proje kapsamında; Reyhanlı’dan toplam 36 öğrenci; Romanya ve Letonya’ya gidecek. Kız Meslek Teknik Lisesi ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün iştirakçi olarak katıldığı proje kapsamında 18 erkek ve 18 bayan öğrencinin bir ay süre ile Avrupa’ya gönderileceği bildirildi.

Belediye Başkanı Hüseyin ŞANVERDİ;  “Avrupa’daki Teknolojik Uygulamalar” projesi kapsamında CNC operatörlüğü ve Giyim-Üretim bölümlerden eğitim almak isteyen öğrencilerimizi göndermeyi hedefliyoruz. Proje kapsamında toplam 36 öğrenci, mesleki deneyimlerini arttırmak için Romanya ve Letonya’ya gidecektir. Kurs sonunda gördükleri eğitimle ilgili sertifika alacak öğrenciler, bu alanlarda kendilerini geliştirme fırsatı bulacaklardır. Bu eğitime katılmak isteyen ve kriterleri tutan öğrenciler, Belediyemiz Kültür Müdürlüğüne başvurarak kayıtlarını yaptırabilirler.” Dedi. Ayrıca Başkan ŞANVERDİ;  öğrencilerin tüm giderlerinin, 200 Bin TL ile desteklenen bu projeden karşılanacağını söyleyerek, çalışmaların sürdüğünü ve uygulamanın en kısa sürede gerçekleşeceğini kaydetti.