today28 Nisan 2024 Pazar Saat 06:28
Süleyman Demirel Üniversitesi Rektöründen Anlamlı Ziyaret

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü sayın Prof.Dr. Hasan İbicioğlu beraberindeki heyet ile birlikte ilçemizi ziyaret etti. Kahatayn Suriyeli Yetimler Derneğinin konuğu olarak ilçemize gelen Rektör, Suriye' deki savaşta ailesini kaybeden çocukların durumunu yerinde kontrol etmek amacı ile kentimize geldi.

Prof.Dr. Hasan İbicioğlu başkanımızı makamında ziyaret ederek yüreklere su serpen açıklamalarda bulundu. Rektör ''Suriye halkı ile tarihi bir geçmişimiz vardır. İkinci, üçüncü kuşaktan akrabalığımız dahi olabilir. Yanı başımızdaki savaşta ailesini kaybederek yetim kalan çocuklara yardımcı olabilmek adına burada bulunmaktayım. Süleyman Demirel Üniversitesi olarak siz Reyhanlı halkının ve yetim kalan Suriyeli çocuklarımızın her zaman yanında olmaya devam edeceğiz.'' dedi. Prof.Dr. Hasan İbicioğlu' na  teşekkür ederek söze başlayan başkanımız '' Bu gerçek tüm Türkiye' nin gerçeğidir. Allah, Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'dan razı olsunki savaş mağduru insanları kapıdan geri çevirmedi. İlçe halkı olarak biz de muhacirlere kucak açtık. Lokmamızı paylaştık. İlçemizde Reyhanlı nüfusu kadar Suriye vatandaşı var. Sizin gibi değerli ve bilinçli hocalarımız sayesinde anne babasını kaybeden yardıma muhtaç çocuklarımıza sahip çıkacağız. Bu yardımlarınızın artarak devam edeceğinden endişemiz yoktur'' dedi. Görüşmede söz alan Ak parti İlçe Başkanı sayın Mustafa Yıldız '' Sayın hocam bende bir eğitimci olarak kanayan bir yaraya değinmek ve bu konuda ışık olmanız temennisi ile bir gerçekten bahsetmek istiyorum. Suriyeli çocuklarımıza ilk,orta ve liseler  açılmaktadır. Ancak Suriye'de yüksek okullarda okumakta iken savaş nedeni ile ülkemize sığınan gençler yaklaşık 4 yıldır eğitimlerine devam edememektedir. Buna bir çözüm bulunmasını siz saygıdeğer hocamızdan istirham ediyoruz'' dedi. Bu konuda açıklamada bulunan Rektör '' Üniversitemiz bünyesinde yabancı öğrenci olarak lisans ve lisans üstü olmak üzere --------- yaklaşık 2000 öğrencimiz bulunmaktadır. Bu öğrencilerden 250’si Suriyelidir. YÖK bu durumda olan öğrencilere Üniversite denkliği aranmaması ve herhangi bir ücret alınmaması konusunda üniversiteleri talimatlandırmıştır. Bu durumda olan öğrencileri üniversitelere yönlendirebilirsiniz. Hedefimiz önümüzdeki 5 yıl içinde yabancı öğrenci sayısını 5000 kişiye çıkarmaktır. Ayrıca Reyhanlı ilçesinde,Suriye'li vatandaşlara ilk etapta 40- 50 kişi kontenjanlı meslek edindirme kursları planlayalım ve kurs sonunda sertifika vererek onları bir meslek sahibi yapalım.'' dedi. Başkanımız anlamlı ziyareti nedeni ile Prof.Dr. Hasan İbicioğlu ve beraberindeki heyete teşekkür etti. Karşılıklı olarak ziyaret anısı hediyelerin verilmesi üzerine ziyaret sonlandı.Başkanımız Kahatayn Suriyeli Yetimler Derneğinin,Prof.Dr. Hasan İbicioğlu ve beraberindeki heyet onuruna düzenlemiş olduğu yemek davetine katıldı. Düzenlenen yemeğin ardından başkanımız yanında getirdiği hediye paketlerini İlçe Kaymakamı sayın Dr.Yusuf Güler,Prof.Dr. Hasan İbicioğlu ve beraberindeki heyet ile birlikte Suriye'li yetim çocuklara armağan etti.