today29 Nisan 2024 Pazartesi Saat 05:18
Vali Lekesiz'den Reyhanlı’ya Veda Ziyareti

Resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Valiler Kararnamesinde,Hatay Valisi Sayın M.Celaleddin Lekesiz'in Emniyet Genel Müdürlüğü makamına atanmasının ardından, Vali Lekesiz İlçemize veda ziyaretinde bulundu.Kaymakamlık binası önünde yapılan coşkulu karşılamaya, protokol ve ilçe halkı katıldı.Çiçeklerle karşılanan Vali Lekesiz’in yaptığı ziyaretlerde sevinç ve burukluk bir arada yaşandı.

Reyhanlı Belediye Başkanı Sayın Hüseyin Şanverdi; yapmış olduğu konuşmasında;ilçe halkının; Valimizin gitmesi nedeni ile çok üzgün olduğunu dile getirdi.Ayrıca Başkan Şanverdi: “Suriye krizi ile11 Mayıs'ta yaşanan üzücü olayın ardından ilçemize gelerek bir süratleyaraların sarılmasında büyük katkı sağlayan, ilçe halkımız ile şehit yakınlarını yalnız bırakmayan,tarım şehri olan ilçemize sulama Barajı ile eğitim şehri olma yolunda hızla ilerleyen kentimize Cemil MERİÇ müzesinin kazandırılmasını sağlayan Valimiz Sayın Celaleddin Lekesiz'e, şükranlarımıarz ediyorum” dedi.Başkan Şanverdi;Vali Lekesiz'e Reyhanlı ilçesinde 1 değil 25 000 evinin olduğunu hatırlatarak konuşmasının ardından, Reyhanlılı merhum ünlü ressam Behçet Aksoy’un yapmış olduğu,Yenişehir Gölü manzaralı yağlı boya tablosunu hediye etti.Daha sonra söz alan Vali Lekesiz Reyhanlı halkına; Suriye'deki iç savaştan kaçarak ilçemize sığınan misafirlere tereddüt etmeden ev sahipliği yaptığını, halkın her zaman yetkililerle işbirliği içerisinde bulunduğunu,bu nedenle Reyhanlı halkına  minnettar olduğunu ifade etti.Vali Lekesiz; aynı gün saat:17.00'da diğer ilçeleri ziyaret etmek için kentimizden ayrıldı.

---------